Notícia

Port Ainé, Boí i Baqueira venen 60.000 forfets en 4 dies

L'Alt Pirineu i l'Aran han assolit el 90% entre el Dijous Sant i Dilluns de Pasqua

Imatge de Boí Taüll del passat cap de setmana
Imatge de Boí Taüll del passat cap de setmana Autor/a: M. Soto
Ponent i l'Alt Pirineu i Aran tanquen la Setmana Santa amb una ocupació turística del 90%. Les estacions d'esquí, que aquest dilluns tanquen temporada, han venut més de 60.000 forfets en els darrers quatre dies.


Boi%20Ta%C3%BCll-020423-IST%282%29
Telecadira a Boí Taüll el passat cap de setmana (Foto: Diaridelaneu).

L'ocupació turística durant la Setmana Santa a les comarques de Ponent i de l'Alt Pirineu i Aran ha assolit el 90% entre el Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que durant les vacances uns 80.000 turistes han visitat la demarcació atrets principalment pels espais naturals, l'esquí, que ha tancat temporada amb més de 60.000 forfets venuts durant els darrers dies festius, i les activitats d'aventura, que han superat el 80% de la seva capacitat de serveis contractats. El cap de promoció del Patronat, Juli Alegre, ha fet un balanç "molt positiu" de les vacances i ha assegurat que estan "fidelitzant" les persones que durant la pandèmia van "redescobrir o descobrir" la demarcació.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i els representants dels diferents sectors d'allotjament turístic de la demarcació han fet un balanç satisfactori del resultat de l'ocupació turística de la Setmana Santa, que s'ha situat al voltant del 90% a les zones turístiques, principalment a les comarques de muntanya.

boi-taull-esquiador-010423
Esquiant per Boí Taüll el passat cap de setmana (Foto: Diaridelaneu).

Són uns resultats similars als del 2021 i que s'han situat lleugerament per sota als de l'any passat, quan es va arribar al 95% i la plena ocupació durant els dies festius. El responsable de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha parlat principalment d'un turisme de proximitat i familiar, i també ha destacat que aquelles persones que van "redescobrir o descobrir" la demarcació durant la pandèmia estan tornant a gaudir dels espais oberts.

Ocupació per sectors

El Patronat estima que entre l'1 i el 10 d'abril uns 80.000 turistes han fet unes 270.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'allotjament turístic. Per sectors, Alegre ha destacat l'alta demanda que han tingut els bungalous dels càmpings, que han fregat el 95% i la plena ocupació entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, i un 60% la resta de dies de vacances. D'altra banda, les places d'acampada i de caravàning a les zones del Prepirineu també han fregat la plena ocupació, mentre que al Pirineu s'han situat entre el 30 i el 50% durant els dies festius.

Quant als establiments hotelers, l'ocupació ha estat entre el 85 i el 90% de mitjana entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua. A les estacions d'esquí s'han registrat puntes d'ocupació que en alguns casos han estat superiors entre divendres i dissabte. La resta de dies de vacances, l'ocupació s'ha situat al voltant del 40%.

Boi%20Ta%C3%BCll-terrassa-030423%281%29

Pel que fa al turisme rural, l'ocupació s'ha situat també al voltant del 90% a la majoria d'establiments, tant de la zona del Pirineu com de la plana de Lleida, durant els dies festius del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua. La resta de la setmana també s'ha situat al 40% de mitjana.

A banda, des del Patronat també han destacat l'alt nivell d'ocupació a les segones residències, que ha contribuït a generar "molta activitat als restaurants i a les empreses d'activitats", ha afirmat Alegre.

60.000 forfets venuts

Les estacions d'alpí que quedaven obertes han venut durant les vacances més de 60.000 forfets. Es tracta de Baqueira-Beret, Boí Taüll i Port Ainé, que aquest dilluns tanquen la temporada d'esquí coincidint amb el període final d'aquesta Setmana Santa. En canvi, les estacions de nòrdic i les d'alpí de Tavascan, Espot i Port del Comte ja fa dies que han donat per acabada la temporada degut a les altes temperatures registrades a finals de març i a la falta de neu suficient.

Una vegada finalitzada la temporada, caldrà esperar les dades definitives de la campanya. Els resultats es donaran a conèixer en els pròxims dies i la previsió del Patronat és que s'apropin als de la campanya anterior, que va tancar amb gairebé 1,5 milions de forfets venuts en els 11 centres d'hivern de l'Alt Pirineu.

Turisme actiu

Pel que fa a les empreses de turisme actiu i esports d'aventura, han assolit un nivell de contractació de serveis d'entre el 80 i el 85% de la seva capacitat de serveis contractats, amb una demanda d'activitats diverses com ara ràfting, barranquisme, trekking, hípica i BTT, segons l'Associació d’Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà.

La bona climatologia en el conjunt de la demarcació ha afavorit la contractació de serveis de turisme actiu i les activitats en espais oberts i en contacte amb la natura per sobre dels nivells de contractació de la Setmana Santa de l'any passat.

Malgrat la sequera, Alegre ha explicat que les empreses han pogut treballar amb normalitat, tret de les de l'entorn del congost de Mont-Rebei, que no han pogut oferir les activitats habituals d'aigua degut a la sequera.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny