Notícia

Les claus que expliquen l'èxit de la temporada a Boí Taüll

David Ros, director de Boí Taüll, explica algunes de les qüestions que han ajudat als bons números

Boi Taull,14122022,FGC
Així lluïa Boí Taüll el desembre de 2022 Autor/a: FGC
Boí Taüll fa història i registra 172.702 esquiadors durant la temporada. El director de l’estació de FGC assenyala que l’èxit de xifres es deu a la combinació de tres esdeveniments i explica algunes de les obres que es faran durant l’estiu per arrencar el pròxim hivern amb novetats.


boi-taull-trepitjaneus-2Trepitjant la neu a Boí Taüll en una imatge d'aquesta temporada 22-23 (Foto: Boí Taüll).

Boí Taüll ha fet història. Aquesta temporada han passat per l’estació de l’Alta Ribagorça 172.702 esquiadors, una xifra que suposa un augment del 29,5% respecte a l’hivern anterior. “El fet que hàgim tingut precipitacions en forma de neu durant tota la temporada i que a l’altra banda del Pirineu hagin mancat ens ha beneficiat molt”, assenyala el director de Boí Taüll, David Ros.
 
L’estació de FGC ha acumulat fins a 2,5 metres de neu aquest hivern i ha obert fins a un màxim de 130 dies amb el 70% de les pistes i instal·lacions obertes de mitjana al llarg de la temporada. “Només hem tingut un cap de setmana de mal temps i hem tancat un dia l’estació, quan la mitjana és de quatre o cinc dies”, explica Ros.
 
Un altre motiu de l’èxit de la temporada és que a Nadal va fer ressò “la notícia de què Boí era l’estació que tenia més gruix de neu de tota la península”, comenta Ros, “i com l’esquiador que no té forfet de temporada no és fidel a cap estació, va escollir la nostra”, afegeix.
 
Però també hi ha hagut un tercer factor en joc. “Ha coincidit que s’ha fet molta publicitat dels Campionats del Món de Skimo a Boí Taüll a TV3, i, com que gran part del nostre públic és català, la nostra estació es va convertir en l’aposta segura”, afirma el director de l’estació de l’Alta Ribagorça.
 
Millores a l’estació de cara al pròxim hivern
 
L’estiu és l’època de l’any que serveix per tornar a “posar en bones condicions” l’estació. “A causa de la seva alçada i les condicions meteorològiques adverses, es malmeten molt les instal·lacions i els edificis, i això és el que repararem durant aquests mesos de calor”. Però primer, mentre la neu acaba de fondre’s, el personal de l’estació gaudirà “d’unes merescudes vacances”.
 
Un dels principals treballs és millorar els traçats de les pistes. “Treballarem per intentar que acabin tan llises com sigui possible perquè amb la mínima precipitació o amb la mínima quantitat de neu produïda puguem obrir una pista”, assenyala Ros. I també faran el manteniment regulat per llei, com el dels telecadires. “Es desmunten totes les cadires i s’analitzen les pinces i tots els cables amb radiografies tèrmiques”, comenta el director de Boí.

cano-de-neu-boi-taull
 
A més a més, “les màquines trepitjaneus també es revisen” i també es realitzen estudis per millorar els diferents processos de fabricació de neu, que inclouen “canviar alguns canons per altres de nova tecnologia o les puntes per on surt l’aigua, que milloren cada any”. D’aquesta manera, s’aconsegueix “més producció amb menys consum d’aigua i electricitat”.
 
Una de les novetats de cara a la pròxima temporada és la instal·lació d’electrolineres, de manera que millori l’experiència de l’usuari que arriba a l’estació en cotxe elèctric, així com l’ampliació d’una de les cafeteries, de la qual estan esperant els permisos d’obres, o la remodelació d’un dels accessos a la zona de debutants. “Hem tingut molta afluència de grups escolars d’arreu d’Espanya que venen aquí a passar la setmana blanca i s’han de trobar aquestes zones en perfectes condicions perquè hi ha alumnes que no han esquiat mai”, assenyala Ros.

David%20RosDavid Ros en una imatge d'arxiu

L’aventura continua a l’estiu
 
El director de Boí comenta que de cara als mesos de juliol i a l’agost reprendran “el lloguer de bicicletes elèctriques” per continuar gaudint del paisatge de l’estació. “Aquesta activitat la vam deixar de fer l’any passat perquè estàvem centrats en unes obres importants, però esperem que aquest estiu tingui una molt bona acollida”.
 
Però això no és tot. “S’està treballant en una tirolina gegant de més d’1 quilòmetre gràcies a les ajudes NextGeneration i un pla de sostenibilitat turística de l’Ajuntament de la vall de Boí”, revela Ros. Això sí, per poder provar aquesta activitat carregada d’adrenalina caldrà esperar encara un any més, ja que es preveu que pugui posar-se en marxa al 2024.

Si t'ha agradat llegir Les claus que expliquen l'èxit de la temporada a Boí Taüll, potser també t'interessa llegir Boí Taüll, una estació selfie.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny