Notícia

Trenta anys del telecadira Torrent Negre de La Molina

Selecció de 10 imatges que recorden la seva història

La Molina,FIS Torrent Negre
Trenta anys del telecadira Torrent Negre Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'any 1993 els dos teleesquís de Torrent Negre de La Molina van ser substituïts per l'actual telecadira de quatre places. Ho recordem amb aquestes 10 imatges que sintetitzen part de la història d'aquest sector.


Amb l'adquisició de La Molina per part de la Generalitat l'any 1985, i la consegüent gestió d'aquesta estació per part de Ferrocarrils de la Generalitat, encara haurien de passar alguns anys per a la renovació dels remuntadors del sector de Torrent Negre. Tal com expliquem a la cronologia de l'esquí de La Molina publicada al diaridelaneu, cal tenir present que el primer remuntador que es va instal·lar en aquest sector va ser un teleesquí l'any 1960.

La%20Molina-Torrent%20Negre-primer%20telesqui%20sector-19601 • Imatge postal del primer teleesquí instal·lat a Torrent Negre (Foto: postal arxiu - FGC).

El segon teleesquí, en un traçat gairebé en paral·lel, però a una distància d'entre 5 i 10 metres, hi arribaria l'any 1964. Caldria esperar a l'any 1993 per a la substitució dels dos teleesquís per al que aleshores era un modern telecadira 4 places de pinça fixa, el qual va ser instal·lat per l'empresa Doppelmayr.

La%20Molina-dos%20teleskis-torrent%20negre-Foto%20arxiu%20Ivan%20Giner2 • Els dos teleesquís de Torrent Negre a ple rendiment (Foto: arxiu Ivan Giner).

El Telecadira de Torrent Negre és dels remuntadors amb més capacitat de transport i a la vegada demanda en el seu ús. El perquè és fàcil d'entendre: d'una banda permet accedir a una de les zones altes del domini, on sempre s'hi troba la millor neu per tractar-se d'una àrea encarada a nord i, per l'altra, per trobar-se tot el sector per damunt dels 2.000 metres.

A més de permetre l'accés a pistes com Torrent Negre, Carena i els estadis de competició d'Els Plans i Solell, des del seu retorn també permet accedir a tots els eixos centrals o principals de l'estació, entre els quals Alabaus i Roc Blanc.

la-molina-telecadira-torrent-negre-19873 • Sector de Torrent Negre a mitjans dels anys 90 (Foto: arxiu La Molina).

bosc-torrent-negre-2017-1993
4 • Una fotocomposició publicada pel Diaridelaneu per mostrar el creixement del bosc de Torrent Negre.

febrer-cua-torrent-negre-la-molina5 • Un dia de mitjans de febrer amb una alta afluència d'esquiadors al telecadira (Foto: DDLN).

la-molina-torrent-negre-telecadira-nevada-arbres-2601206 • Imatge del 26 de gener de 2020, després de la visita de la borrasca "Glòria". Torrent Negre és sinònim de la millor neu de La Molina, però també de fred i vent (Foto: DDLN).

esquiar-en-epoca-de-pandemia-cap-problema-amb-mascareta/seleccio_lmla-molina-171220-mascareta-43867 • Un dels "períodes per oblidar" en la història dels darrers anys al món de la neu, quan a les estacions d'esquí era obligatori esquiar amb mascareta. Imatge del 17 de desembre de 2020 (Foto: IST).

la-molina-banked-slalom-ipc-parasnowboard-fotoluc-percival
8 • Espectacular imatge del telecadira i el circuit de Banked Slalom del març de 2020, durant la celebració de la Copa del Món IPC Para Snowboard (Foto: Luc Percival).

pista-pista-220226-la-molina-solell-porta-competicio-esquiadora-nena9 • Competició i telecadira Torrent Negre, gairebé sempre de la mà en els darrers anys a La Molina (Foto: Trofeu Pista Pista - Photoset).

fotosla_molina-telecadira-torrent-030322-0310 • Totes les cadires (o vehicles) transportant un o més esquiadors (Foto: DDLN 2022).


Si t'ha agradat llegir Trenta anys del telecadira de Torrent Negre potser t'interessa llegir Així ha crescut el bosc de Torrent negre.

Algunes dades tècniques del telecadira:

Any de construcció: 1993
Capacitat vehicles (cadires): 4 persones
Cota sortida: 2000 m
Cota del retorn: 2253m
Desnivell: 253 m
Longitud: 1235 m
Rendiment aproximat: 2000 persones/hora
Nombre de pilones: 13
Número de vehicles: 170

I com a extra, us deixem amb 1 vídeo d'Instagram i 8 imatges més.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny