Notícia

El Parc Natural 'Capçaleres del Ter i Freser' senyalitza 19 rutes

Senyalitzats 104 quilòmetres de senders

gra-fajol,vaques,estiu,pirineu
El Parc Natural 'Capçaleres del Ter i Freser' senyalitza 19 rutes Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser senyalitza i interpreta 19 rutes. L’objectiu és facilitar i fomentar la coneixença dels valors naturals i patrimonials del Parc. S’hi han senyalitzat 104 quilòmetres de senders i s’hi han instal·lat prop de 500 elements de senyalització.

 

cua-de-cavall-cami-vell-nuria-queralbs-excursionistesEl sender a Vall de Núria passa pel costat de la Cua de Cavall del riu de Núria

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser presenta el proper dissabte a la casa de Núria de Queralbs 19 nous itineraris senyalitzats i interpretats per donar a conèixer els valors naturals i culturals dels diferents llocs del Parc. En total, s’hi han senyalitzat 104 quilòmetres de senders. Així mateix, s’hi han instal·lat mig miler d’elements de senyalització vertical i horitzontal, i una cartellera de lectura i interpretació del paisatge per a cada itinerari.

Els itineraris posen l’accent en la fauna i la flora del Parc, però també es fixen en altres aspectes com ara la geologia, la hidromorfologia, l’arqueologia, la ramaderia i el patrimoni cultural de la zona, entre altres aspectes. Concretament, els itineraris senyalitzats són:

Ruta dels isards i les marmotes (Collet de les Barraques - Planoles).
Ruta dels veïnats de Planoles.
De Ribes de Freser al Pla d’Erola.
Ruta fonts i fortins de Ribes de Freser.
Circular del Salt del Grill (Queralbs).
Núria - Forat de l’Embut (Queralbs).
Camí vell de Núria (Queralbs).
Ruta de l’Estret del Forn (Queralbs).
Circ d’Ulldeter (Setcases).
Carboner - Baidana - Cabanes - Setcases (Setcases).
Collada Fonda – Costabona - Balmeta (Setcases).
Camí de Socarrats a Beduís (Setcases).
De coll de Meianell a Puig Cerverís (Pardines - Vilallonga).
Ruta de l’estany de Can Roca (Pardines).
Del collet de la Gralla a coll de Tres Pics (Vilallonga).
Ruta de la molsa (Vilallonga).
Espinavell - Coll Pregon - Coll de la Clapa - Fabert (Molló).
Camí de Molló a Santa Magdalena (Molló).
Pedrisses (Queralbs).

balandrau-sender-bastiments


Tot i que la majoria d’aquestes rutes ja són conegudes, la senyalització vol posar en valor els seus elements patrimonials i ajudar el visitant a descobrir-ne i a interpretar-ne cada racó i cada element. Així, també s’han editat uns fullets interpretatius per a cada itinerari, amb diversos apartats de fauna, flora, normativa i punts d’interès i s’ha impulsat un joc de descoberta per animar els visitants del Parc a fer i descobrir les diverses rutes que tindrà premi en forma de producte agroalimentari del Ripollès.

Tota la informació sobre les rutes es pot trobar al web del Parc i al seu perfil de Wikiloc. També es poden consultar a través de l’aplicació per a mòbils Natura Local, que permet seguir sobre el terreny les explicacions dels diferents indrets per on es va passant.

A banda de l’acte de presentació d’aquest dissabte, també s’ha organitzat una altra presentació el proper dia 20 al refugi Els Estudis d’Espinavell amb el director natural del Parc, Jaume Farriol, i el president de la Junta Rectora.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny