Notícia

Festival de senderisme en transport públic

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus impulsen un pla pilot per fomentar el desplaçament en transport públic

Festival de senderisme en transport públic
Festival de senderisme en transport públic
Els Festivals de Senderisme dels Pirineus impulsen un pla pilot per fomentar el desplaçament en transport públic. La vuitena edició se celebra de maig a octubre en onze comarques catalanes.


presentacio-festival-senderismeAvui s'ha fet la presentació del Festival de senderisme del Pirineu (Foto: ACN).

La vuitena edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus impulsarà un pla pilot per fomentar que el darrer tram del desplaçament fins als punts d’inici d’algunes rutes es faci en transport públic. Els esdeveniments tindran una durada d’entre dos i set dies i es faran de maig a octubre en onze comarques catalanes.

L’objectiu és oferir al públic rutes guiades a peu per conèixer un territori amb activitats culturals i gastronòmiques complementàries. Tal com ha explicat la directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Roser Bombardó, es vol prioritzar un model de turisme “sostenible i regeneratiu” envers un de “masses” que “degrada els espais.

Festival de senderisme en transport públic

Hi haurà un total de 12 esdeveniments programats en els pròxims mesos, habitualment els caps de setmana. Per ordre cronològic, són el Festival Camina el Berguedà (19-21 de maig), el Garrotxa Volcanic Walking (26-28 de maig), el Cerdanya Happy Walking (1-4 de juny), el Festival Camina Pirineus-Alt Urgell (16-18 de juny), el Val d’Aran Walking & Summit Festival (19-25 de juny), el Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus (7-9 de juliol), el Festival de Senderisme del Solsonès (16-17 de setembre), l’Alt Empordà Sea Walking (22-24 de setembre), Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà (23-24 de setembre), el Ripollès Discovery Walking (29 de setembre-1 d’octubre), el Vall de Boí Trek Festival (7-9 d’octubre) i el Senderi-Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu (20-22 d’octubre).

Les propostes volen fomentar un turisme responsable, saludable i respectuós amb el medi natural. És per això que quatre dels festivals, -el Garrotxa Volcanic Walking, el Festival Camina Pirineus Alt Urgell, el Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus i el Ripollès Discovery Wlaking- engeguen un pla pilot d’impuls del transport públic.  La voluntat és facilitar que els senderistes apuntats als festivals facin el darrer tram del desplaçament fins al lloc de sortida de la caminada, que sol ser un espai natural o un punt d’interès, en transport públic facilitat pels organitzadors de cada festival. Tal com ha explicat el seu coordinador, Cesc Capdevila, es tracta de reduir “la petjada de carboni” que generen els esdeveniments. “Ensenyar la joia de la corona, que sovint, es troba en un lloc aïllat, però millorant els desplaçaments”, ha insistit.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny