Notícia

Fonna i Horstman, esquí d'estiu exòtic

Dues destinacions per a l'esquí d'estiu lluny dels Alps

Fonna i Horstman, esquí d'estiu exòtic
Fonna i Horstman, esquí d'estiu exòtic
Parlar d'esquí d'estiu a casa nostra s'acostuma a associar a les glaceres alpines. Així, els Alps d'Àustria, Itàlia, França i Suïssa són els més populars com a destinacions d'esquí d'estiu per als clubs i federacions que continuen entrenant els mesos de calor.

fonna-glacier-ski-resortLa glacera de Fonna en una imatge d'arxiu (Foto: Fonna).

En els darrers 20 anys l'esquí d'estiu, però, ha començat a ser menys estable en els seus períodes d'obertura. Ja no és segur que a l'agost es pugui esquiar en bones condicions i, en alguns casos, fins i tot a mitjans juliol s'han vist obligats a tancar instal·lacions per manca de neu i temperatures altes. Això ha propiciat que es comencin a valorar altres destinacions. Les estacions de l'hemisferi sud acostumen a ser la millor solució per als entrenaments, ja que permeten la pràctica de juny a setembre. També hi ha l'alternativa de les glaceres d'Escandinàvia o de l'Amèrica del Nord. En aquest sentit, Fonna, a Noruega, i Horstman al Canadà, són dues opcions força populars i que resulten ben exòtiques per als esquiadors del Pirineu.

Esquí d'estiu al Canadà

Enguany a Horstman, glacera que s'ubica a la muntanya de Whistler-Blackcom, està previst que la temporada comenci el 22 de maig. Les pistes estaran habilitades només per a clubs i amb prèvia reserva. L'any passat es va reubicar un dels remuntadors de la glacera, amb l'objectiu d'evitar les dificultats de mantenir-ne l'activitat en el que era el seu traçat original. La reducció de gel i neu dels darrers anys ha estat imparable, i ha estat necessari adaptar l'àrea esquiable a les condicions de menys superfície de neu.
 

Esquí d'estiu a Noruega

Pel que fa a Fonna, la glacera ja es va obrir al públic el passat 6 de maig. En aquesta glacera la reducció de neu també ha estat una constant, especialment en les seves cotes baixes. S'han buscat solucions com el cobriment de la superfície més baixa amb lones protectores, deixant un pas de neu més estret per accedir al teleesquí, a la vegada que es preserven les zones properes que poden entrar en servei en el tram final de l'estiu.

Si en voleu saber més sobre aquestes dues glaceres us convidem a la lectura d'aquests dos articles. Les dues glaceres han estat visitades pel Diaridelaneu i aquesta és la crònica que en va sortir.
Esquí d'estiu a Horstman, una glacera a contrarellotge.
Esquí d'estiu i senderisme per Noruega.

Si preferiu la lectura en castellà:

Así se vive el esquí de verano en un glaciar de Canadá.
Esquí de verano en Noruega.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 






giny













Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny