Notícia

Mai havia vist un telecadira blau... On devia ser?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

Mai havia vist un telecadira blau... On devia ser?
Mai havia vist un telecadira blau... On devia ser? Autor/a: Postals antigues
Abans es deia que verd i blau fa babau... així que el fet de pintar un telecadira de color blau en un paisatge verd, potser no era del tot adient. O qui sap, als anys setanta ja s'aplicava la integració dels "ferros" en el paisatge, en aquest cas en el cel blau que llueix de fons. I vosaltres, si poguéssiu escollir de quin color pintar les pilones, de quin color ho faríeu? Ah, per cert, ens sabeu dir on era aquest telecadira de color blau?


Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports de neu al Pirineu, però també en altres serralades i racons del món.

Us donarem una pista. Es tracta d'una imatge del vessant nord del Pirineu i actualment està tancada i en procés de desmantellament total.

Què, encara no en teniu prou? Doncs va, segona pista: fa menys d'un any en vam fer un reportatge al diaridelaneu que va tenir molt d'èxit.

Encara no ho teniu clar?


la_tuca_3la-tuca-postal-3

La resposta

Doncs som-hi: es tracta de La Tuca i el telecadira Cumada. Aquesta postal es va comercialitzar als anys 70 i 80 a les botigues de records i souvenirs de la Val d'Aran L’estació d’esquí de la Tuca va obrir el desembre de 1974 i va ser fundada per una societat anònima amb accionistes, sobretot, locals de la Val d’Aran. Com a instal·lacions comptava amb dos telecadires i 4 teleesquís.

Tot i tenir bones condicions de neu, similars a la seva veïna Baqueira, el cert és que mai hi va poder competir; la Tuca era una estació més petita, més modesta i sense negoci immobiliari que complementés la gestió econòmica del dia a dia de l’estació. Després d’uns anys de dificultats en el negoci de l’explotació va tancar portes la temporada 88-89. Des d’aleshores s’han succeït els intents de reobertura de l’estació, però, o han estat rumors, o bé intents fallits nascuts a l’ombra del boom immobiliari a inicis dels anys 2000.

Actualment està en procés de desmantellament. Si voleu veure com està actualment La Tuca us convidem a veure el Vídeo-reportatge que vam fer de La Tuca, l'estació d'esquí abandonada, que vam realitzar el passat setembre de 2022 i que publiquem aquí sota o, alternativament, el reportatge fotogràfic que vam fer a la mateixa visita.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 






giny













Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny