Notícia

Les estacions de nòrdic del Pirineu es beneficiaran dels nous acords FIS

Es podran realitzar competicions de Copa del món d'esquí de fons fins als 2.000 metres

Lles de cerdanya,bernat selles,ist
Les estacions de nòrdic del Pirineu es beneficiaran del nou raglament FIS Autor/a: Diaridelaneu
Les estacions de nòrdic del Pirineu es beneficiaran del nou reglament FIS, després que en el darrer congrés s'hauria donat el vist-i-plau a realitzar competicions de Copa del món d'esquí de fons fins als 2.000 metres.


tuixent-vansa-esqui-nordic-esquiador-fons

Fa uns dies se'n van fer ressò a la radiotelevisió andorrana: la FIS ha pujat en 200 metres més la cota d'altura de les proves de les copes del món per a l'esquí nòrdic. Així, si fins ara se situava als 1.800, ara es podrà fer fins a la cota dels 2.000 metres. O explicat des d'una altra perspectiva: les estacions de nòrdic del Pirineu deixaran d'estar perjudicades pel fet de veure's obligades a realitzar proves FIS per sota els 1.800 metres. Aquesta i d'altres mesures es van prendre en el Congrés Internacional de la FIS celebrat la setmana passada.

Aquesta mesura beneficiarà les estacions de nòrdic del Pirineu català, que fins ara, i en el cas que haguessin volgut disputar competicions d'alt nivell, com ara de Copa del Món o fins i tot uns Jocs d'hivern, es veien amb el condicionant de celebrar-ho en cotes en les quals la neu té més problemes de conservació.

Cal recordar que en la candidatura del Pirineu-BCN als Jocs d'hivern de 2030, aquestes proves s'havien plantejat en tres escenaris diferents: Pla d'Anyella, Candanchú i Beret-Montgarri, en cotes que en alguns casos, com el de Beret, s'ajustaven a la normativa però condicionant els circuits en zones no sempre les més adients.

La mesura beneficiarà especialment l'estació andorrana de La Rabassa, ja que des de l'agost del 2021 s'està en tràmit per a habilitar-la com a traçat de Copa d'Europa i es planteja en un futur la possibilitat d'organitzar proves de Copa del Món en nòrdic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny