Notícia

El Pirineu de Lleida preveu una bona ocupació aquest estiu

Les xifres d'ocupació al Pirineu de Lleida han estat de rècord gràcies a la temporada d'esquí

Parc Nacional,Llac de sant maurici,sender
El Pirineu de Lleida preveu una bona ocupació aquest estiu Autor/a: Diaridelaneu
El sector turístic de la demarcació de Lleida confia consolidar els resultats rècord de l'estiu de l'any passat. Ponent i l'Alt Pirineu i Aran van rebre 581.616 turistes que van fer un 3% més de pernoctacions que al 2021.


rafting-noguera_pallaresa

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu per aquest estiu poder revalidar i consolidar els bons resultats del 2022, que va tancar la temporada amb xifres rècord i amb els millors registres de tots els temps, segons han explicat el president en funcions, Joan Talarn, i la vicepresidenta en funcions del patronat, Rosa Pujol. La campanya d'enguany portarà el lema 'Apropa't a Lleida. Viu el moment'. El del 2022 va ser el primer estiu sense restriccions per la pandèmia i la demarcació va tancar amb 581.616 turistes que van fer 1.562.637 pernoctacions en establiments de turisme reglat com són hotels, turisme rural, càmpings i apartaments turístics. Va suposar un 4,78% més de viatgers i un 3% més de pernoctacions respecte del 2021.

També van ser millors dades de l'estiu de 2019, abans de la pandèmia, amb un augment d'un 9,36% més de pernoctacions. El turisme a Lleida ha mantingut una tendència de creixement positiu constant, estiu rere estiu, del 2013 al 2019, que només es va interrompre l'any 2020 amb motiu de la covid-19, per continuar creixent el 2021 i el 2022, segons Rosa Pujol.

El primer quadrimestre d'aquest any s'han tornat a assolir xifres rècord d'ocupació, sobretot al Pirineu, amb motiu de la temporada d'esquí. De gener a abril, el nombre de viatgers al conjunt de la demarcació ha augmentat un 5,22% en relació amb l'any passat i un 11,82% respecte al 2029. Pel que fa a les pernoctacions, l'increment també és d'un 5,1% sobre l'any 2022, si bé l'augment amb referència al 2019 s'eleva al 16,87%. A totes aquestes dades s'ha d'afegir la recuperació que està mostrant el turisme internacional durant el primer quadrimestre de l'any.

Reserves a darrera hora


Representants de diferents associacions d'allotjament turístic s'han mostrat optimistes per la temporada d'estiu, que s'afronta amb uns indicadors de reserves que presenten unes bones previsions d'ocupació. Tots però, coincideixen a afirmar que cada vegada, les reserves són més properes a la data prevista d'arribada i molts tenen en compte els factors climatològics abans de reservar.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha dit que el principal client, en un 80% és d'àmbit estatal i de tipus familiar que busca destinacions tranquil·les envoltades de natura d'oci amb activitats per a la canalla.

Pel que fa als esports d'aventura, el seu responsable al Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha dit que tot i que la temporada va arrencar amb preocupació per la sequera, amb les darreres pluges es troben en una situació de normalitat a tot el Pirineu. En aquest sentit, ha dit que compten amb 50.000 serveis per a escolars des de l'abril fins ara amb activitats com el ràfting, les canoes, caiacs, hidospeed, trekking, hípica i BTT, entre d'altres.  

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny