Notícia

Escapada a 'Picos de Europa' amb l'Open Mountain Month

La campanya d'Helly Hansen per promoure la pràctica del senderisme i el trekking durant el mes de juny

Picos Europa,Open Mountain Month,Helly Hansen,090623,01
Escapada a 'Picos de Europa' amb l'Open Mountain Month Autor/a: R.C.
Helly Hansen promou durant el juny l'Open MountainMonth, una acció que promou la pràctica del senderisme i el trekking durant 30 dies. I el territori escollit per celebrar-ho a Espanya van ser els Pics d'Europa, a la serralada Cantàbrica.


Picos%20Europa-Open%20Mountain%20Month-Helly%20Hansen-090623-04Observant les muntanyes del massís dels Pics d'Europa (Foto: R.C.).

Alta muntanya, neu, pluja, paisatges verds i, en contrast, el mar a poc més de 30 quilòmetres. Així són els "picos" d'Europa, a la comarca de Liébana, a Cantàbria. I aquí vam ser a mitjan juny convidats per l'agència de comunicació d'Helly Hansen a Espanya.


L'objectiu: participar en l'Open MountainMonth que impulsa la marca noruega per aquest mes de juny, i que vol promoure la pràctica del senderisme i el trekking durant aquests trenta dies.

Picos%20Europa-Open%20Mountain%20Month-Helly%20Hansen-090623-06Dia 9 de juny i la neu continua al massís dels Pics d'Europa (Foto: R.C.).

La serralada Cantàbrica, un territori HH


I Cantàbria és, en aquest sentit, un territori perfecte per, a més de practicar els esports de muntanya, posar a prova el material d'Helly Hansen (HH) que presenta per a aquesta primavera, estiu i tardor del 2023.

Picos%20Europa-Open%20Mountain%20Month-Helly%20Hansen-090623-005Vent, pluja, boira i també moments de tranquil·litat a Pics d'Europa (Foto: R.C.).


Pics d'Europa Open MountainMonth


Perquè, en definitiva, la marca nascuda a Noruega, pensada inicialment per als que treballen al món de la nàutica pels mars que envolten Escandinàvia, també s'ha pogut especialitzar en un món d'altes muntanyes que demana resistir en les condicions més dures de pluja, vent i neu.

2023-06/Picos%20de%20Europa-Helly%20Hansen-Open%20Mountain%20Month-090623-17
Panoràmica des de la terminal superior del telefèric de Fuente Dé (Foto: IST).

I sí, podem dir amb coneixement de territori que, després d'haver visitat les glaceres de Noruega l'estiu passat, els Pics d'Europa no són tan diferents de les condicions exigents, meteorològicament parlant, de les muntanyes noruegues.

Si a més, aquesta experiència de l'Open MountainMonth als Pics d'Europa la pots fer amb un bon coneixedor de la zona, aleshores el resultat només pot ser un èxit. I així va ser. PepínRomán (Santander, 1991), guia d'esquí de muntanya i màxim responsable de l'empresa de guies i viatges HimalMountainAdventures, és també ambaixador d'Helly Hansen a l'Estat espanyol, i ell va ser el responsable de guiar-nos per la zona.

Picos%20de%20Europa-Helly%20Hansen-Open%20Mountain%20Month-090623-02Estones de sol arribant a Fuente Dé (Foto: IST).


Referents de luxe per conèixer Pics d'Europa


Amb PepínRomán vam conèixer les particularitats orogràfiques i meteorològiques de les muntanyes de l'interior de Cantàbria, les quals, per la seva ubicació tan propera al mar Cantàbric  poden rebre grans nevades. No hi falten els vents forts que provenen dels fronts atlàntics i de nord que sovint afecten la serralada. En suma, un territori perfecte per posar a prova les capacitats tècniques dels equips que vam estar testejant.

Picos%20de%20Europa-Helly%20Hansen-Open%20Mountain%20Month-090623-0Paisatges verds i bucòlics al massís dels "picos de Europa" (Foto: R.C.).

Román va comptar, a més, amb el suport d'Andrés Giménez (nom fictici per preservar la identitat real per motius legals), membre d'un equip de rescat de muntanya que actua a Cantàbria, amb qui vam poder compartir diverses històries de rescats.

Alhora, Giménez ens va recordar alguns consells i prevencions a tenir en compte per practicar esports de muntanya a la zona. I no només a la muntanya, sinó també a la costa de Cantàbria, un litoral de platges i penya-segats afectats per marees.

Picos%20de%20Europa-Helly%20Hansen-Open%20Mountain%20Month-090623-13Resistint el vent i la pluja (Foto: R.C.).


Una meteorologia i terreny que demanen prevenció


La meteorologia que ens va afectar durant els dos dies que vam visitar la comarca de Liébana va ser fidel a l'esperada en una zona plujosa i d'influència atlàntica, com és el cas. Així, el vent, la pluja intensa, i l'orvallu (pluja fina) ens van acompanyar a la nostra visita. El sol va brillar per la seva absència, excepte en el dia de l'arribada a Fuente Dé.

Podem afirmar que els equips van tenir una resposta molt bona durant la nostra activitat física de senderisme entre els Ports d'Àliva i la terminal superior del telefèric de Fuente (1.820 m). Una ruta de senderisme fàcil a l'estiu i molt recomanable per conèixer l'alta muntanya de la serralada cantàbrica.

Picos%20de%20Europa-Helly%20Hansen-Open%20Mountain%20Month-090623-2Captures divertides des de la terminal superior del telefèric de Fuente Dé (Foto: IST).

Així, les jaquetes d'Helly Hansen per a aquesta campanya d'estiu, confeccionades amb fil tèxtil generat a base de plàstics recollits a les costes, i de fins a 20 milles nàutiques (37 quilòmetres mar endins), van oferir una bona transpirabilitat i una impermeabilitat excel·lent. Si a més hi ha un bon disseny tèxtil i la peça és ecosostenible... Què més es pot demanar?

Visitar la comarca de Liébana


Finalment, voldria esmentar que la nostra visita no només va ser per tastar el nou material tèxtil per a muntanya, sinó que també hi va haver temps per a la gastronomia i les visites culturals. Així, una activitat guiada pel Monestir de Sant Toribio de Liébana, que aquest any celebra l'Any Jubilar Lebaniego, ens va permetre arrodonir i complementar en l'àmbit cultural la nostra escapada a Pics d'Europa.

Picos%20de%20Europa-Helly%20Hansen-Open%20Mountain%20Month-090623-01Santo Toribio (Foto: IST).

Cal recordar que en aquest monestir hi ha la relíquia del LignumCrucis, el fragment més gran que es conserva de la Creu de Jesucrist. Sant Toribio està considerat un dels llocs sants de pelegrinatge cristià.

En resum, la nostra visita a 'Picos de Europa' ens ha donat l'oportunitat de conèixer una zona d'alta muntanya que constava a la llista de visites pendents. Els “picos” ens han sorprès molt gratament per la seva orografia, la qual, a grans trets, podria inspirar-nos en els paisatges dolomítics en la seva forma, alhora que ens recorda el clima de les muntanyes de Noruega per la seva meteorologia marcada per les precipitacions abundants.

I és que Cantàbria, alhora, permet la pràctica de l'esquí de muntanya o alpí (Alto Campoo) i l'alpinisme al matí, i per la tarda practicar la navegació a vela a la costa, situada a no pas més de 30 quilòmetres. En definitiva, un territori HH.

Si us ha agradat llegir Escapada OpenMountainMonth a Picos de Europa, també us podem recomanar la lectura d'Escapada de 48 hores a Panticosa.

Picos%20de%20Europa-Helly%20Hansen-Open%20Mountain%20Month-090623-18
No podia faltar la selfie de grup (Foto: IST).


El nostre agraïment a:


Helly Hansen, Shixing Consultants,HimalMountainAdventure i Grup d'Acció Local de la comarca de Liébana.

Us deixem amb aquest vídeo dels companys de CantabriaDirecta.També el de Lugaresdeaventura, amb un toc d'humor.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny