Notícia

La desestacionalització de les estacions d’esquí, present a ‘Parlem d’Esport al Pirineu’

Nova sessió de Pirineu català com a Comunitat europea de l'esport 2023

Boi Taull,estiu,nena,bicicleta
nova sessió de Pirineu català com a Comunitat europea de l'esport 2023 Autor/a: Boí Taüll
La trobada al Pont de Suert celebrada el passat 26 de juny, sota el títol ‘Parlem d’Esport al Pirineu’, va destacar la necessitat d’apostar per una forta cultura de l’equilibri i protecció de la natura en la potenciació de l’activitat esportiva. 


parlem%20esport%20al%20pirineu-ponents-debat-

‘Parlem d’Esport al Pirineu’ va ser el lema d'una nova sessió de Pirineu català com a Comunitat europea de l'esport 2023. La sessió, celebrada el 26 de juny, va ser presentada per l’alcaldessa de Pont de Suert, Iolanda Ferran, i el president de la Fundació Catalana per a l’Esport, Pere Sust, qui va destacar que l’acte, com la resta de les actuacions del projecte, estaven tenint un gran seguiment i difusió a Europa a través d’ACES Europe, l’organisme que atorga la nominació sota el paraigua de la Unió Europea i la Unesco.

La desestacionalització de les estacions d’esquí


El debat, celebrat a l’Oficina de Turisme del Pont de Suert i moderat pel periodista de Catalunya Ràdio Pau Rovira, va ser molt enriquidor i interessant per conèixer l’enorme importància i sensibilització creixents a les contrades pirinenques per dos temes concrets: el canvi climàtic, d'una banda, i la sostenibilitat, per l'altra.

En aquest doble sentit es van fer referències a la voluntat d'ampliar la desestacionalització de les estacions d’esquí perquè esdevinguin estacions de muntanya i no només estacions d’esquí on es puguin promoure actes diversos i fora de la temporada de neu.

Es va fer palesa la preocupació per la forta incidència del canvi climàtic, especialment aquest hivern passat, i que s'ha vist reflectit en el cabal dels rius del Pirineu, condicionant en alguns casos els esports de riu. Amb una millor resposta de determinades administracions i els privats es podrien regular i racionar els cabals. Les conseqüències seran que, si no es donen les condicions per a les diferents activitats esportives, els fluxos de turisme i de l'organització d’esdeveniments s'aniran reduint.

També hi va haver coincidència en la importància de mantenir la creació i perfeccionament de tantes activitats, així com tota mena de curses de muntanya, trials I altres modalitats d’esport perquè porten gent al territori i generen activitat econòmica.

El debat ‘Parlem d’Esport al Pirineu’ va comptar amb la participació de Carles Hidalgo (Organitzador Garmin Mountain Festival), Laura Castellarnau (Pirineista, escaladora, corredora i organitzadora de curses), Xavier Metal (ECEM Escola de Muntanya), Arnau Anguera (Responsable d’esdeveniments esportius transversals FGC i director Campionats del Món d’Esquí de Muntanya Boí Taüll) i Tito Pueyo (Organitzador Tri Tour Pont de Suert).

El projecte Pirineu Català - Comunitat europea de l'esport 2023, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Girona, Lleida i Barcelona, Consells Comarcals, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny