Notícia

Arcalís rep el segell d’Empresa Compromesa amb la Reserva de Biosfera

L'estació d'Ordino és autosuficient energèticament des del 2016

mirador solar tristaina
Arcalís rep el segell d’Empresa Compromesa amb la Reserva de Biosfera Autor/a: Arcalís
El Comú d’Ordino ha entregat aquesta setmana a l’estació d’Ordino Arcalís el segell d’Empresa Compromesa amb la Reserva de Biosfera, una distinció que reconeix les empreses implicades amb la conservació del patrimoni natural i el desenvolupament econòmic i humà. Aquest reconeixement distingeix l’estació pel seu compromís amb els valors de la Reserva de Biosfera per la UNESCO. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, i el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, han estat els encarregats de fer l’entrega oficial del segell a l’adjunt a la direcció general de Saetde i Secnoa, Julio Ventaja, i el director de l’estació d’Ordino Arcalís, Israel Ramonet, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de la Muntanya de la parròquia. 
 
Arcalís es compromet a mesurar la petjada de CO2 i fixar un objectiu de reducció i compensació amb la producció d’energia solar i hidràulica. A més, es compromet a reduir els més de 80.000 litres de gasoil per calefacció amb energies alternatives com la geotèrmia, a seguir apostant pel transport sostenible a la parròquia i a instal·lar nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a les zones de l’Hortell o de Planells. I també es compromet a reduir els envasos d’un sol ús i a facilitar que els seus treballadors fixes es formin com a informadors de la Reserva de Biosfera.
 
Ordino Arcalís és una estació autosuficient energèticament des del 2016, quan es va inaugurar la minicentral hidràulica que proveeix les instal·lacions d’energia durant tot l’any, i de fet injecta l’excedent a la xarxa. Així mateix, l’estació treballa paral·lelament en diferents vies per reduir el seu impacte amb l’entorn natural, prioritzant l’estalvi d’energia, la digitalització dels suports i l’impuls de la mobilitat sostenible amb la posada en marxa de línies de bus per facilitar l’accés a l’estació durant l’hivern, entre moltes altres accions.
 
Cal recordar que aquest és el segon segell que entrega el Comú d’Ordino, després que el passat dia 26 de juny, el refugi Borda de Sorteny rebés el reconeixement, també de la mà del cònsol i el conseller d’Ordino.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny