Notícia

Joves finlandesos visitaran el Pirineu per a practicar esports d'aventura

En el marc d'un intercanvi cultural, natural I d'esports en l'àmbit rural

Llavorsi-rafting-acn-170323
Joves finlandesos visitaran el Pirineu per a practicar esports d'aventura Autor/a: ACN
Joves de l'Alt Pirineu i Aran fan d'amfitrions a un grup de finlandesos durant una setmana. La Generalitat impulsa aquest projecte d'intercanvi cultural, que l'any vinent portarà els adolescents a terres fineses.


Un total de 24 joves de 13 a 17 de les comarques pirinenques i de Finlàndia conviuran durant uns dies a Montferrer, a l'Alt Urgell, en el marc d'un projecte d'intercanvi cultural que impulsa la Generalitat. Els 12 adolescents finlandesos arribaran aquest diumenge al Pirineu i s'hi estaran fins el 16 de juliol. Amb els seus companys catalans faran activitats esportives i de lleure, així com també per conèixer el patrimoni i la cultura. L'estiu vinent serà el torn dels 12 joves catalans de viatjar a Kerava, a Finlàndia, per gaudir d'activitats de lleure educatiu un cop acabat el període lectiu. El projecte de mobilitat internacional s'adreça a persones d'entorns rurals.

El projecte l'impulsen les Oficines Joves de les comarques pirinenques (Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Alt Urgell i Cerdanya) dins del marc dels Erasmus+ de la Unió Europea. L'estada també té el suport econòmic de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), dependent del Departament de Territori.

Durant l'intercanvi d'enguany, els joves finlandesos i catalanes visitaran el Parc Natural del Cadí Moixeró per conèixer la seva gran biodiversitat, així com el Parc del Segre, on practicaran ràfting, BTT, piragüisme, open-kayak o rocòdrom, entre altres. Finalment, a la Seu d'Urgell faran diverses visites per conèixer associacions, entitats, grups d'interès, i la història de la ciutat. El programa es completa amb activitats culturals i tallers de difusió i coneixement de l'Alt Pirineu i Aran i la cultura catalana.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny