Notícia

El paisatge inèdit del Tossal de Rus

El digital AvuiCerdanya explica les raons d'aquets paisatge de textura regular entre La Molina i Castellar de n'Hug

Tossal Rus,terrases,repoblacio forestal,170523,ISt-02
Terrasses de Tossal de Rus, entre La Molina i Castellar de n'Hug Autor/a: Diaridelaneu
Si mai feu l'excursió al Puigllançada des dels Alabaus de La Molina segur que passareu ben a prop d'un paisatge que us cridarà l'atenció. A l'estiu destaca especialment per la textura que hi queda, mentre a l'hivern, si el gruix de neu és considerable, queda més o menys integrat com un pendent continu. Però, quin és l'origen d'aquest paisatge? Ens ho expliquen a l'AvuiCerdanya


tossal-rus-terrases-repoblacio-forestal-170523-ist-01


Si mai feu l'excursió al Puigllançada des dels Alabaus de La Molina, ben segur que us cridaran l'atenció les terrasses sense plantacions visibles en un punt de la ruta. Són  construccions, dissenyades per l'ésser humà, que tenen el seu origen a la Segona República Espanyola (1931 al 1939).

Francesc Cano, enginyer forestal, explica a l'AvuiCerdanya el projecte de la repoblació de boscos que es va iniciar el 1931 i com va afectar el Pirineu. Un sistema de repoblament que va deixar un paisatge inèdit en alguns racons del Pirineu, com és el cas del Tossal de Rus, entre La Molina i Castellar de n'Hug.

L'enginyer forestal assenyala l'origen de les terrasses, perquè va començar a plantar-se de manera esglaonada i quin és el motiu de què algunes, com les ubicades a Castellar de n'Hug, hagin quedat abandonades.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny