Notícia

El sender de les marmotes, una experiència natural i pedagògica a Font-Romeu

Un recorregut d'1,5 km equipat amb dos amagatalls dins el bosc que en permetrà observar una família de marmotes en estat natural

El sender de les marmotes, una experiència natural i pedagògica a Font-Romeu
El sender de les marmotes, una experiència natural i pedagògica a Font-Romeu Autor/a: Diaridelaneu
Aquest estiu a Font-Romeu ens proposen visitar el sender de Les Marmotes. Un recorregut d'1,5 km equipat amb dos amagatalls dins el bosc que en permetrà observar la vida en família de les marmotes en estat natural. A més, un fulletó pedagògic ens ajudarà a conèixer més i millor aquests rosegadors i el seu entorn natural i la necessitat de conservar-lo. Accés molt fàcil i còmode amb el telecadira de les Airelles. Sender només obert a l'estiu. Una activitat per a tota la família.
 


ender-marmotes.font%20romeu-IST-110723El sender de les marmotes, una experiència natural i pedagògica a Font-Romeu (Foto: Diaridelaneu - AvuiCerdanya).

Cada vegada són menys les estacions que no obren a l'estiu. Les que fa anys que ho fan han acabat constatant que, si bé els resultats poden ser discrets des del punt de vista econòmic en comparació a l'hivern, els avantatges de fidelització del visitant, més el boca-orella de les activitats de l'estació, i la conscienciació mediambiental de les activitats que s'impulsen, acaben generant una bona projecció de l'estació. O sigui, generen complicitat amb el visitant i alhora els ajuda a obtenir-ne una "marca" simpàtica i compromesa.

I és amb aquesta dinàmica que enguany a Font-Romeu Pyrénées 2000, que ja porta molts anys apostant per organitzar activitats d'estiu a l'alta muntanya, han apostat per una activitat natural i pedagògica que s'afegeix a les ja tradicionals de cada any, com són el senderisme i els espais lúdics. En aquest sentit, la posada en marxa del nou sender de les marmotes a l'entorn d'uns caus que fa força temps que es coneixien, és un bon exemple del que busca generar Font-Romeu a l'estiu. Una activitat que combina l'esperit de conscienciació medioambiental per als visitants al mateix temps que participen en una activitat lúdica.

sender-marmotes.font%20romeu-IST-110723%281%29
El sender de les marmotes, una experiència natural i pedagògica a Font-Romeu (Foto: Diaridelaneu - AvuiCerdanya).

El sender pedagògic de la Grignotte


Maude Lletché, responsable comercial i de comunicació de l'estació, ja ens va avançar el mes de març passat que enguany es presentava una novetat important per a l'estiu. I ja la tenim aquí: el sender de les marmotes. Es tracta d'una nova ruta didàctica que espera als excursionistes al sector alt de Les Airelles, a tocar el coll i cim de la Gallinera.

Maude Lletché explica que "el sender pedagògic de la Grignotte està pensat per a fer-lo amb tota la família. En 1,5 km els excursionistes podran descobrir l'entorn natural on viuen les marmotes gràcies als dos amagatalls que permeten la seva observarció sense molestar-les". A més d'ajudar a conèixer més i millor com viuen aquests rosegadors, la responsable de comunicació de Font Romeu destaca que "els visitants coneixeran la flora i la fauna del Pirineu" i recorda que "el projecte s'ha fet amb la col·laboració directa de l'Oficina Nacional de Boscos (Office National des Forets - ONF) amb seu a Font-Romeu".

El sender, a una altura de més de 2.000 metres i voltat de bosc de pi negre, compta amb la instal·lació de dos observatoris de fusta. S'hi pot arribar còmodament pel telecadira d'Airelles.

Així doncs, des de l'1 de juliol passat el nou sender de les marmotes és, sigui en solitari, en família, en parella o amb amics, una magnífica activitat d'estiu que ens permet descobrir la fauna i la flora de la muntanya i, al mateix temps, s'afegeix l'oferta ja existent d'activitats d'estiu de l'Alta Cerdanya.

sender-marmotes-amagatall-font%20romeu-IST-110723
El sender de les marmotes, una experiència natural i pedagògica a Font-Romeu (Foto: Diaridelaneu - AvuiCerdanya).


Suggeriments i curiositats

- Feu la ruta en silenci i sense sortir del sender. La possibilitat que observeu les marmotes dependrà de la vostra discreció... i les ganes que elles tinguin de deixar-se veure.
- Tingueu només una mica de paciència i porteu una bona càmera amb un bon objectiu o un bon telèfon amb zoom.
- Podeu complementar la visita amb un dinar al restaurant d'altitud de la Gallina i la zona lúdica del peu de pistes de Les Airelles i de Pyrénées 2000.
- El detall curiós: una de les famílies de marmotes viu ben a prop de la caseta del conductor del retorn del telecadira Col Rouge de Font-Romeu.
- Gaudiu-lo i no us perdeu el vídeo!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny