Notícia

Vídeo. Llessui, l'estació d'esquí abandonada que es resisteix a desaparèixer

Vídeoresum de menys d'un minut que repassa la cronologia de l'estació ara ja abandonada

Vídeo. Llessui, l'estació d'esquí abandonada que es resisteix a desaparèixer
Vídeo. Llessui, l'estació d'esquí abandonada que es resisteix a desaparèixer
Va ser el desembre de 1966 quan s’inaugurava l’estació d’esquí de Llessui. Una inversió de més de 50 milions de pessetes eren darrere la posada en marxa del complex d'esports d'hivern. Tant els anys setanta com els vuitanta van ser durs en la gestió de l’estació i els números en vermell s’anaven enllaçant massa sovint una temporada i altra. Malauradament, l’orientació de pistes i el vent, que sovint afectava el telecadira que unia la base amb la zona principal quedava tancat, i sumat a l’escassetat de precipitacions d’aquells anys, van fer que aviat l’explotació fos deficitària. La seva fi semblava cada vegada més cantada, sobretot quan el 1985 s’anunciava obertament que no s’invertiria en canons de neu. La darrera temporada en obrir va ser la 1986-87 i va ser tan desastrosa econòmicament que es va tancar i ja no s’ha tornat a obrir. Encara avui es poden veure els remuntadors pels vessants de la muntanya.

Més informació de Llessui

Si voleu saber sobre Llessui no us perdeu aquesta entrevista a Jordi Farreny, el seu darrer director. Va ser publicada durant la passada temporada al Diaridelaneu i al blog d'Skipallars.

Si sou esquiadors i els espais abandonats us sedueixen us convidem a gaudir de les imatges que hi vam captar la setmana passada i que estan publicades a la nostra galeria d'imatges (cliqueu aquí per veure-les).
 

Comentaris

  • Us deixéu un motiu, el PRINCIPAL...En "caure" BANCA CATALANA, i, per tant, BANC INDUSTRIAL DE CATALUNYA-BIC", LLESSUI va patir una manca d'inversió total, i, a diferència de LA MOLINA (també del BIC), no va passar a mans de la GENERALITAT (FGC), i es va deixar morir. Segurament, els Vots dels Pallaresos, MOLT POCS, no eren suficient alicient per als Polítics. També deixar clar, que quan va tancar LLESSUI, la NEU PRODUÏDA ó ... Llegir més

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny