Notícia

La nit dels perseids entre els telecadires de l'abandonada Llessui

Dues imatges fantàstiques de les llàgrimes de Sant Llorenç capturades la nit del 13 d'agost

perseids,llessui,Foto David Rafel,13 08 2023-B
La nit dels perseids entre els telecadires de l'abandonada Llessui Autor/a: David Rafel
La nit del passat 13 d'agost, mentre molts passàvem calor intentant dormir en aquestes nits tòrrides de l'estiu de 2023, hi ha qui va gaudir d'uns moments estel·lars a més de 2.000 metres fotografiant les llàgrimes de Sant Llorenç. I ho va fer des de les antigues instal·lacions de l'estació d'esquí de Llessui. I aquests són els resultats: fantasmals, espectrals, fantàstics...


perseids-llessui-foto-david-rafel-13-08-2023La nit dels perseids entre els telecadires de l'abandonada Llessui (Fotos de David Rafel).

Publiquem i fem esment a aquestes dues imatges nocturnes capturades la nit del 13 d'agost passat a Llessui. El seu autor, David Rafel, va passar part de la nit capturant les llàgrimes de Sant Llorenç i, d'entre els molts clics que hi va fer i que va publicar a les xarxes socials, aquestes dues imatges ens han cridat especialment l'atenció.

Reflecteixen en una sola captura la bellesa de la nit a l'alta muntanya, al Pirineu, i els estels en si mateix i, a la vegada, la imatge espectral que se'n deriva en capturar, també, part de les instal·lacions de l'antiga estació d'esquí de Llessui. Potser a algun els semblarà que hi sobren els "ferros", però a mi, personalment, m'ha resultat especialment atractiu i a l'hora reivindicatiu. Per a alguns segur que tot el contrari. Que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions.

En el que tots estarem d'acord és que mentre tots patíem la calorada nocturna d'aquests dies, en David va fer aquests clics a una temperatura més que fresca, i és que la zona des d'on va fer les fotografies, antic retorn del telecadira abandonat de Llessui, se situa a més de 2.000 metres. Quina enveja sana et tenim David i a sobre quina bona feina.

Les Llàgrimes de Sant Llorenç són el que tècnicament, o si ho preferiu científicament, es diuen Perseids i són les restes de partícules il·luminades que deixa el cometa 109P/Swift Tuttle en entrar a l'atmosfera. Es coneixen popularment com pluja d'estels de les llàgrimes de Sant Llorenç perquè tenen lloc cada estiu al voltant d'aquest dia, el 10 d'agost.

Les llàgrimes de Sant Llorenç es poden observar sense prismàtics ni telescopis. Això sí, cal que ens allunyem de la contaminació lumínica. Així doncs, una bona opció és fer-ho als cims del Pirineu. En aquest sentit, cal recordar que el cel nocturn de Llessui, dins el Pallars Sobirà, opta a ser el més gran espai de protecció llumínica d'Europa.

Per cert, demà Dia Mundial de la Fotografia. No us perdeu l'article que us tenim preparat.

Si us ha agradat llegir La nit dels perseids entre els telecadires de l'abandonada Llessui també us pot interessar la lectura de Vaques, cavalls i ovelles entremig dels teleesquís abandonats de Llessui.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny