Notícia

Així avancen les obres del nou telemix de Formigueres

Les primeres pilones de la terminal d'arribada ja estan instal·lades

Les primeres pilones de la terminal d'arribada ja estan instal·lades
Les primeres pilones de la terminal d'arribada ja estan instal·lades Autor/a: Diaridelaneu
Avui, visita d’obres a Formigueres  by Trio-pyrenees per veure els avenços del nou telemix. Hem pogut comprovar els treballs intensos a la terminal superior, amb les primeres pilones ja instal·lades. Tota la traça amb els fonaments gairebé enllestits fins a la base. Molts operaris treballant intensament per tal que el nou giny mecànic estigui enllestit el pròxim mes de desembre.


ormigueres-Trio%20Pyrenees-telemix-21%2008%202023-IST-05
Pilones a tocar de la terminal d'arribada del telemix (Foto: Diaridelaneu).

Si el passat mes de maig ja us podíem anunciar que Formiguèresby Trio-Pyrénées havia començat a desmantellar el telecadira de la Calmazeille, avui la notícia és que la nova instal·lació ja té les primeres pilones instal·lades. En concret es tracta de les obres a la terminal d'arribada, a la cota 2.100 de la serra de la Calmasella, coincidint amb el mateix punt d'arribada de l'antic telecadira de 4 places.

A la resta de la traça del telemix, de la terminal d'arribada fins al peu de pista, ja s'estan acabant els fonaments o sabates que han de permetre la fixació de les pilones i, en paral·lel, s'han intensificat les obres a la terminal de sortida, a la cota 1.740, davant la zona de serveis. Hem pogut veure com s'està avançant en els encofrats que hauran d'acollir les terminals de base i retorn de la nova instal·lació.

Recordem que l'any passat a Formigueres ja es va estrenar un nou teleesquí, la Chapelle, i que la pista verda Panoràmica havia estat reformada i equipada amb nova xarxa de producció de neu. A la part alta de l'estació es va adequar una nova pista negra: la Petit Galbe, amb accés des del telecadira Serra d'en Mauri. Són inversions que arriben a Formigueres gràcies a la crecaió de la societat Trio-Pyrenées, i de la qual ja en vam informar durant la passada campanya.

Formigueres-Trio%20Pyrenees-telemix-21%2008%202023-IST-02
Els balancins de la part superior de les pilones a tocar de la terminal d'arribada del telemix (Foto: Diaridelaneu).


Obres a enllestir el proper desembre


Es preveu que el telemix (híbrid de telecadira i telecabina) estigui enllestit a finals de desembre d'aquest 2023. Quan la instal·lació arribi a final de la campanya de neu 2023-24 també continuarà donant servei de cara a l'estiu, fent de Formigueres un model d'estació "12 mesos de l'any".

A més, permetrà generar una nova zona d'activitats a l'arribada, com ara un punt gastronòmic a la vegada que facilitarà un accés més sostenible, (no es permetrà la pujada en vehicle a motor) als senderistes que vulguin visitar els llacs de Camporells, un espai natural de gran bellesa molt concorregut els mesos de calor.


Formigueres-Trio%20Pyrenees-telemix-21%2008%202023-IST-09Treballs al peu de pista de Formigueres. Al fons es veuen encara lluents les pilones del teleesquí la Chapelle (Foto: DDLN).

Això permetrà retirar els vehicles que actualment aparquen a la cota 2100, tal com ja van anunciar l'hivern passat el director general de Trio-Pyrénées, Eric Charre, i l'actual director de l'estació, Sébastien Bonet, en exclusiva al Diaridelaneu.

En concret, Sébastien Bonet, va confirmar que aquest estiu s'implementaria "la segona fase de la instal·lació d'un telemix en substitució del telecadira Calmazeille, meitat amb cabines i meitat amb cadires. Una inversió pensada per a l'hivern i per a l'estiu. Permetrà retirar de la carretera els vehicles que a l'estiu volen fer l'excursió fins a Camporells, i permetrà crear noves activitats a dalt a l'arribada".

Veure vídeo a partir del minut 1,15 i fins al 1,44


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny