Notícia

Caviahue, l'estació escollida per als entrenaments de la FCEH

Aquest mes d'agost l'equip de tecnificació d'esquí alpí català està entrenant en aquesta estació de la Patagònia argentina

Preparant de bon matí els traçats per als entrenaments
Preparant de bon matí els traçats per als entrenaments Autor/a: FCEH
L’equip de tecnificació d’esquí alpí està preparant la temporada 2023-2024 a Caviahue, a la Patagònia argentina.


caviahue-2-3-i-4-setembre-de-2017/caviahuecaviahue_copahue_panoramica_professor_llac
Bones panoràmiques des de les pistes altes de Caviahue (Foto: Diaridelaneu.cat).

Un llac, un volcà i un bosc d'araucàries i, al centre de tot això, una estació d'esquí: així és com es podria definir molt breument l'estació de Caviahue. L'estació s'ubica a les faldes dels vessants sud-est del volcà Copahue (2.997 m).

Els 29 quilòmetres de pistes es troben entre les cotes 1.650 i els 2.050. Les altes estan descobertes de vegetació mentre les baixes tenen l'atractiu de travessar boscos d'araucàries mil·lenàries (Araucaria araucana). Tots els traçats estan orientats cap al llac. Entre les instal·lacions destaca el telecadira 4 places que remunta fins al Cerro Mesa, espai d'inici d'una de les pistes vermelles més amples i de desnivell del domini.

A Caviahue hi resideix els mesos d'hivern austral una colònia d'andorrans i catalans prou gran que hi fan la doble temporada a l'estació d'esquí.

planol-copahue-caviahue-mapa-ski
 

Una estació de gestió andorrana


Una de les peculiaritats de Caviahue és que la seva gestió està en mans d'andorrans. Jaume Ros, a qui vam entrevistar durant la nostra visita, presideix i administra la societat que gestiona aquest resort d'esquí. L'escola d'esquí i altres serveis de l'estació també són gestionats per la mateixa societat, que compta amb professionals catalans i andorrans al capdavant de diferents departaments. En aquest sentit i com a curiositat, els canons de neu de baixa pressió que hi ha repartits per l'estació d'esquí, havien estat instal·lats anys abans al Pas de la Casa.

Après-ski a Caviahue


Entre les activitats après-ski a l'estació i destaquen les excursions amb moto de neu, per paratges impressionants, però també són molt recomanables les sortides a les termes de Copahue amb trepitjaneus adaptada. Una altra activitat interessant a fer a la zona, tot i que no es pot considerar com a après-ski, és l'skimo per les faldes del volcà. Compte, que tot sovint emet vapors i cendres.

caviahue-2-3-i-4-setembre-de-2017/caviahuecaviahue_copahue_terrassa_bar
Fent parada i prenent el sol a Caviahue (Foto: Diaridelaneu).

Tres imprescindibles i una curiositat de Caviahue


De Caviahue hi ha tres qüestions que, si la visiteu, no podeu passar per alt.

La primera: visiteu el llac a l'hora de la sortida o posta de sol. Hi captareu unes imatges espectaculars i úniques, especialment originals si sou aficionats a l'instagram.

La segona: no deixeu de visitar les termes de Copahue, d'accés amb trepitjaneus adaptada en temporada d'hivern. És una experiència que val la pena fer-la amb guia, ja que de camí a la zona hi havia hagut una base d'operacions i experimentació per als científics argentins destinats a l'Antàrtida.

I finalment, quan estigueu cansats d'esquiar per la pista del Puma, la que va en paral·lel a la "aerosilla" 4 plazas, al meu criteri la millor de Caviahue, un dels màxims plaers és fer un "kit-kat" de choripan a la terrassa del T-bar. Un autèntic plaer!

Abans d'acabar i a tall de curiositat, esmentar el bar Manolo's Pizza Pasta del poble de Caviahue, conegut popularment com l'ambaixada andorrana, on cada tarda i vesprada la colònia de catalans i andorrans s'hi deixen caure per prendre una cervesa o per menjar una pizza o un plat de pasta.caviahue-2-3-i-4-setembre-de-2017/caviahuecaviahue_copahue_esquiador

Altres enllaços d'interès:

El nostre article sobre Caviahue, esquí entre araucàries.
Entrevista amb Jaume Ros, director de l'estació de Caviahue.
El vídeo de Diaridelaneu de la visita a Caviahue en aquest enllaç.
Àlbum de fotografies de la nostra visita a Caviahue en aquest enllaç.
Enllaç oficial web de l'estació: www.caviahue.com
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny