Notícia

Els Bombers de la Generalitat van fer ahir dos rescats al Pedraforca

Autor/a: Catalunya.com
Els Bombers de la Generalitat van treballar a la tarda d'ahir en dos rescats de muntanya a Saldes (Berguedà).

A les 16.00 hores es va activar un helicòpter dels Bombers de la Generalitat amb membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) per a rescatar uns excursionistes al Pedraforca. Un dels membres del grup, format per un adult i cinc joves d’entre 11 i 15 anys, ha caigut a la zona de la tartera i no ha pogut continuar l’activitat, motiu pel qual han avisat els equips de rescat.

Els bombers han pogut accedir fins on es trobaven els excursionistes i els han evacuat fins al refugi Lluis Estasen. Des d’allà, el jove accidentat (Roger VC, de 15 anys i veí de Fornells de la Selva) ha estat traslladat fins a l’Hospital Sant Bernabé de Berga amb ferides superficials al cap, al colze i als genolls.

D’altra banda, a les 18.11 hores, ha estat activat el GRAE i el GEM per dur a terme un altre rescat de muntanya a la mateixa zona. Concretament, un home de 49 anys que feia sol la anomenada Ruta de l’Esquirol del Pedraforca ha patit una caiguda mentre baixava la tartera. L’home ha estat evacuat amb helicòpter fins a Berga i, posteriorment, traslladat amb ambulància a l’hospital.
 
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial