Notícia

Esquiada per La Balma d'Arcalís

Autor/a: Diari de la neu
Esquiada a la pista La Balma d’Ordino-Arcalís el dimecres 10 de desembre de 2014. Un dia de meteorologia variada, a estones amb aire, sol, núvols i, sobretot, neu pols recent caiguda i molt ben fresada.

BREU DESCRIPCIÓ

La Balma és una pista vermella situada al sector de la Coma i de clara orientació nord. Té una cota de sortida a 2.550 m. i l’arribada a 2.200 m. llargada de 1.838 m., amplada mitja de 40 m. i un desnivell de 350 m. (dades de Vallnord).

TRES CURIOSITATS

La Balma es va obrir l’any 1986, un any després de l’obertura de l’estació. S’hi accedeix des del peu de pistes per mitjà del telecadira La Basera, un desembragable de quatre places, i ja en el mateix sector de la Coma des del telecadira del mateix nom, La Coma, un 6 places desembragable de Leitner instal·lat l’any 1998. Anteriorment hi havia un telecadira Poma de 4 places pinça fixa.

La pista compta amb innivació d’alta des de l’any 2002. Arcalís va ser de les darreres estacions del Pirineu en incorporar neu de canó. L’orientació nord no feia necessari aquest suport per mantenir les pistes obertes la pràctica totalitat de la temporada.

La Balma és una pista força transitada, sense protecció de bosc i de qualificació vermella, tot i que en molts trams és blava, però requereix un nivell mínim per gaudir-la. Des d'aquesta pista s'accedeix a la primera àrea de freeride exclusiva dels Pirineus: els Feixans, oberta l'any 1994.

REGISTREU EL VOSTRE TRACK

Us recomano fer servir l’aplicació gratuïta que Skitude té a la xarxa, per als dispositius mòbils, i gravar la vostra baixada, així com compartir-la a les xarxes socials. Aquest és el resultat del track gravat a la pista La Balma per mitjà de l’aplicació esmentada:

Nombre: La Balma, Arcalís | Fecha: 10/12/2014 | Hora: | Duración: 0h 3m 48s | Distancia total: 1.838 m | Vel. máx: 52.88 km/h | Vel. med.: 32.51 km/h | Desnivel: 307 m

ESQUIADA GRABADA AMB GO-PRO HERO 3+

L'esquiada a la pista La Balma també la vaig grabar amb una càmera Go-Pro Hero 3+ una estona després de registrar-la amb skitude. L'esquiador "perseguit" és Salvador Pont, la música és del grup català Cut your hair i la cançó és Mad Love.
Us convido a veure'l al nostre canal de Youtube. Desitjo que us agradi!

Ivan Sanz
4 de gener de 2014

Comentaris

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny