Notícia

Rescat de dos esquiadors que s’havien perdut fent forapista a Puigbalador

Autor/a: Arxiu L'Independant
Doble rescat ahir per part de la patrulla de rescats CRS, que inicialment només tenien l’avís que anaven a rescatar un surfista de neu extraviat mentre practicava el fora pista a l’estació d’esquí de Puig Balador (Puyvalador).  El jove, de 16 anys, es va perdre a la zona del  Quérigut, molt a prop de les pistes d’esquí.

El noi havia baixat per unes pales de neu fins a arribar a un paratge del qual no en sabia sortir, ja que era una mena de fondalada des d’on no tenia perspectiva possible per saber on era exactament i, per tant, no sabia com fer-ho per retornar a l’estació. Sembla ser que el noi havia estat seguint les traces d'un esquiador més gran i teòricament més experimentat que també estava practicant fora pista en aquell moment i a la mateixa zona, en aquest cas amb esquís, a la zona del Quérigut. A l’hora de la veritat, però, aquest esquiador també es va acabar extraviant.

Una història amb final feliç, perquè la situació podria haver estat molt pitjor. El jove de 16 anys, veient la situació, es va espantar i va donar l’alerta a una altra persona per mitjà del telèfon mòbil, que va ser qui va alertar els serveis de rescat del SCR, la patrulla de rescats equipada amb l'helicòpter DRAC 66 amb seu a Perpinyà.

La patrulla es va desplaçar a la zona de Puigbalador i, des de l’aire, va localitzar ràpidament els dos joves a la fondalada. Els dos esquiadors van ser novament aerotransportats fins a l’estació d’esquí sense cap més incidència. I Això sí, una experiència més per recordar durant força temps.

De L'Independant
Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial