Notícia

Catalunya i Mèxic s'intercanviaran els noms de les platges pel de les estacions d'esquí

Autor/a: Diari de la neu
Catalunya i Mèxic han signat un acord històric i molt innovador a quatre bandes per promoure els esports d'hivern a Catalunya entre els mexicans i, a la vegada, la visita dels esquiadors catalans a les platges mexicanes. Les autoritats dels Ajuntaments i zones turístiques de Mèxic s'intercanviaran els noms de les seves ciutats i regions amb els de les estacions d'esquí catalanes. El conveni entrarà en vigor a partir de l'1 de gener de 2015 i el van subscriure en el marc d'un acord d'agermanament per impulsar el turisme de forma mútua. En síntesi es vol que els mexicans vinguin a esquiar de forma massiva a Catalunya i que els catalans, quan decidim anar de turisme, optem per fer-ho a Mèxic. El conveni tindrà una vigència de dos anys prorrogables.

Acord a quatre bandes: Turisme Catalunya, Turismo de México, ACEM i ADTM

L'acord i conveni s'ha signat aquest dissabte 27 de desembre a la ciutat de Mèxic entre el Conseller d'Empresa, Ocupació i Turisme Sr. Felip Puig, la màxima responsable per afers turístic de Mèxic sra. Claudia Ruiz Massieu, Secretaria de Turismo de México, càrrec equivalent al de Ministre, el sr. Adrià Sáez, president de l'ACEM (Associació Catalana d'Estacions de Muntanya de Catalunya) i el senyor Roberto-Kevin Escobar, de l'Asociación Destinos Turísticos de México.

L'acord tindrà una vigència de dos anys prorrogables, en funció dels resultats obtinguts, i es començarà a aplicar a partir de l'1 de gener de 2015, si bé les estacions d'esquí catalanes ja tenien a punt els nous fulletons turístics des de fa dies per començar a vendre's amb els nous noms. Fins ara l'acord s'havia portat amb la màxima discreció per impedir la impugnació del Govern espanyol, ja que des de Madrid es tenia coneixença de la idea i es volia avançar a la proposta de la Generalitat de Catalunya amb una de pròpia per impedir-ne el ressò i penjar-se la medalla, així com resultats positius que ben segur tindrà aquesta iniciativa innovadora i de baix cost econòmic.

La Molina serà Cancún i Cancún passa a ser La Molina

Pancho Mendoza, alcalde de Cancún, va manifestar que des del Govern municipal de la ciutat del Carib mexicà ja s'ha començat a canviar el nom de la ciutat als rètols d'entrada a la ciutat i en els paquets turístics que es comercialitzen a les agències de viatge. De moment la iniciativa està resultant un èxit i molts mexicans d'aquesta ciutat ja han confirmat que vindran a esquiar a La Molina atrets per aquest intercanvi de noms tant innovador.
Per la seva banda Toni Sanmartí, director de La Molina, ha manifestat trobar-se "encantat amb la idea d'intercanviar-se els noms. Quan m'ho van proposar no vaig pensar-ho dues vegades. Els vaig dir: endavant i "viva méjico" i ha declarat que ja té els fulletons i plànols de pistes de La Molina nous a punt per ser distribuïts avui mateix. E director de l'estació de referència al grup FGC ha anunciat que aquest estiu anirà de vacances a Cancún amb la família i amb uns amics. Els treballadors de l'estació d'esquí també hi aniran amb un paquet organitzat que inclou, a més, la visita a Ciudad Juárez, Veracruz i México D.F.
Es creu que molts clients de La Molina ja optaran aquest estiu per passar les vacances a Cancún.

Port del Comte passa a ser Riviera Maya

Una de les estacions que també tindrà molt a veure amb el Carib mexicà és Port del Comte, que tindrà el privilegi de canviar-se el nom amb tot un tram de costa conegut mundialment com és el de Riviera Maya. Albert Estella, director de l'estació, ha manifestat que "admeto que som dels més beneficiats per l'acord ja que veure Port del Comte vinculat a platges tropicals en els catàlegs de turisme de les agències de viatges de tot el món és un luxe i un acord que no té preu". Tant és així, que se sent privilegiat, que per començar ja ha donat instruccions als bars i hotels de Port del Comte perquè en els seus menús s'incloguin el Guacamole, els Burritos y las Fajitas a partir de la setmana vinent. "És el mínim que podem fer" ha manifestat contundent i molt content per l'acord.
Anirà de viatge a Playa del Carmen així que acabi aquesta temporada, una de les capitals turístiques de la Riviera Maya, i ho farà acompanyat pels responsables de les escoles d'esquí i clubs habituals de l'estació. "Estem fascinats per l'acord" manisfestava Robert Herrada amb l'assentiment de Marc Rafart, que hi afegia que "farem una excursió a la piràmide de Chichen itza". Herrada i Rafart són els presidents dels clubs d'esquí de Port del Comte i Solsona respectivament.

Masella i Acapulco, amics per sempre

Molt contents també a Masella, que igualment tenen ja des d'avui tots els fulletons informatius a punt i la seva web amb el nou nom logotip incorporat per començar a implementar el nom d'Acapulco a tots els racons de l'estació d'esquí. El director de l'estació, ja ha donat ordres per canviar, a més, no només el nom de tota l'estació de Masella pel d'Acapulco a tot arreu, sinó que els telecadires i les pistes tindran noms de departaments de Mèxic. Així per la pista Davallada passarà a dir-se Chiapas, la Enamorats es dirà Mariachis i el telecadira TGV es dirà LCD  (La Cantina Desembragable).

Baqueira aposta pel Departament de Chihuaha

Satisfacció també a la Val d'Aran on l'estació d'esquí passarà a tenir el nom de la regió més de moda i exclusiva en turisme actualment a Mèxic, visitada per milions de nord-americans cada any: Chihuaha. El subdirector comercial de l'estació declarava que era una aposta bona pel fet que "molts nordamericans que aquest any visitaran Chihuaha, ara també tindran interés en visitar Baqueira-Beret per esquiar. També ho tenim tot a punt i per celebrar-ho, per a l'1 de gener, tothom que vingui a comprar un forfet ja serà obsequiat amb un xupito de tequila".
Molt satisfet també es mostravael director de l'escola d'esquí Era Escola, que ja ha donat instruccions perquè els monitors del centre formatiu que dirigeix, canvïin el casc dur actual pel d'un barret mexicà però, això sí, amb una versió més rígida per tal que no afecti la seguretat. "Estem encantats amb el canvi i n'esperem grans resultats, just ara que Baqueira fa 50 anys, és una gran notícia", ha manifestat al Diaridelaneu.

Tijuana 2000 a l'ombra del Popocaptépel

A Vallter no se'n saben avenir del canvi de nom. "Ens ha tocat la loteria" manifestava Enric Serra, director de l'estació a Diaridelaneu.cat, que també ja té a punt la web amb el nou logotip. A l'estació de la Vall de Camprodon fins i tot s'està valorant la possibilitat de canviar el nom del pic de Bastiments, el cim que sempre presideix, altiu, la silueta de l'estació d'esquí, pel nom de Popocaptépel, el famós volcà de Mèxic, que sempre apareix cobert de neu. Segons Serra "Ja s'han començat els tràmits amb les editorials de mapes terrestres i amb el gegant Google Maps per canviar el nom de Bastiments pel del famós volcà".
Els hotelers i restaurants de la Vall de Camprodon també se sumaran a la iniciativa i han anunciat que els cambrers vestiran uniformats amb vestimenta típica i folclòrica mexicana i a la carta hi haurà, com a Port del Comte, especialitats mexicanes.

Boí Taüll, un destí de l'oceà Pacífic

L'intercanvi també anirà molt bé a Boí Taüll, que s'intercanviarà el nom amb Manzanillo, un port comercial a la costa del Pacífic i un destí emergent de Mèxic. A l'Ajuntament de Manzanillo ja han acordat que els carrers de la ciutat es canviaran pels noms de les pistes de Boí, així la Plaza de la Revolución passarà a nomenar-se "la Pista Vaques" i l'avinguda Emiliano Zapata es rebatejarà com a "Pista Llevata". Si això és el que faran a Manzanillo, a Boí mateix està previst que els clients que arribin a esquiar a Boí els rebi sempre un grup de mariachis.

Acords i detalls imminents per a Vall de Núria, Espot i Port Ainé

Està previst que en les properes hores s'anuncIïn més dades i detalls d'aquest l'intercanvi a les estacions de Vall de Núria, Espot i Port Ainé. De moment, Rosita-Guadalupe Fox (germana de l'expresident de Mèxic Vicente Fox) és la responsable de comunicació de l'acord d'intercanvi turístic Mèxic-Catalunya i té previst emetre un comunicat detallant com es traduirà el canvi a aquestes tres estacions del Grup FGC. Els interessats en saber més detalls, però, poden clicant en aquest enllaç de l'oficina de premsa que gestiona aquest acord institucional.Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial