Notícia

Abans de 5 anys Arinsal estarà connectat amb Pal per una pista nova

Autor/a: Diari de la Neu
Connectar els sectors de Pal i d'Arinsal a través d'una pista d'esquí, i no només per telefèric com fins ara, és un dels objectius que s'ha marcat la nova direcció d'EMAP, encapçalada per Josep Marticella. El projecte fa anys que és entre els objectius de Vallnord, però ha estat ara quan se li ha posat cara i ulls. Se l'ha inclòs dins el full de ruta que marca les inversions previstes pels propers cinc anys.

La idea és que es pugui baixar esquiant des del sector d'Arinsal fins al de Pal, sortint des de l'Alt del Port Negre i arribant o a Setúria o al Coll de la Botella. El trajecte encara està per concretar del tot, però la voluntat de dur-lo a terme és ferma. «Ja hi estem treballant», va explicar Marticella, en declaracions a El Periódico d'Andorra. S'ha integrat dins el pla d'inversions tot i que també és veritat «que és una de les darreres». EMAP confia que les accions fetes aquesta temporada (com la remodelació del restaurant Pla de la Cot), comencin a donar els seus fruits, així com les previstes cara la temporada vinent, algunes d'elles encarades a la potenciació de la zona del Coll de la Botella, avui no tan explotada com es voldria. Si els resultats van sent satisfactoris i la «dinàmica és positiva», el full de ruta acabarà amb aquesta pista, «la unió més natural entre els dos sectors», va manifestar Marticella.

El director d'EMAP no va negar que es tracta d'un projecte que requereix d'una inversió important. «S'ha de tenir en compte diversos aspectes». Per una banda el més indispensable, l'adequació de la pista en si. En segon lloc, cal instal·lar innivació artificial a una zona de la futura pista «que està molt mal exposada». En tercer lloc, cal protegir també algunes zones que són molt susceptibles de patir allaus. I finalment, en darrer lloc i possiblement sigui la inversió més elevada, «t'has de plantejar un giny mecànic, perquè molt probablement l'actual no pot donar servei a una pista que farà que hi hagi molt més trànsit d'esquiadors».

Marticella ho té clar, però també demana tranquil·litat i anar pas a pas: «Volem ser molt prudents, sabem on volem anar, però anirem any a any». Tenir una connexió esquiable entre Pal i Arinsal és un objectiu a «mig-llarg termini». Aconseguir unir els dos sectors mitjançant una pista d'esquí seria el colofó al treball que està fent EMAP per potenciar sobretot el sector d'Arinsal.

D'ElPeriódico d'AndorraComentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny