Notícia

Aprovat l'inici de redacció del domini esquiable La Molina-Masella

Autor/a: Diari de la Neu
La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya (CPTUC) ha aprovat avui encarregar l’inici dels treballs de redacció del pla director urbanístic (PDU) del domini esquiable La Molina-Masella. L’impuls a la redacció d’aquests plans s’emmarca en la voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat d’aprofitar les eines del planejament urbanístic per estimular sectors d’activitat local i potenciar recursos naturals pel desenvolupament econòmic i social.

Motor d’activitat econòmica a la Cerdanya

La CPTUC ha aprovat l’inici de la redacció d’un PDU del domini esquiable La Molina- Masella. Aquest nou instrument de planejament abastarà els municipis d’Alp, Das i Urús, a la Cerdanya; Bagà i Castellar de N’Hug, al Berguedà, i Toses, al Ripollès.

El fet de poder comptar amb un instrument de planejament estratègic i supramunicipal, com és un PDU, permetrà actuar amb una visió global de tot el territori comprès en el domini esquiable. Fins ara, cada nova inversió o millora a realitzar comportava l’inici d’un nou expedient adaptat al planejament de cada municipi, amb la parcialitat i els temps de tramitació que això comporta. Una vegada aprovat el PDU, aquest ja preveurà totes les inversions a realitzar en el seu horitzó temporal, planificades tenint en compte la globalitat del domini esquiable i acompanyades dels seus projectes. Per tant, només caldrà la preceptiva llicència municipal per dur-les a terme.

Les estacions de La Molina i Masella connecten per a formar un dels dominis esquiables més grans dels Pirineus, amb 135 km i 908 canons de neu. L’accés al conjunt de 118 pistes es fa a través d’una xarxa de 32 remuntadors, que tenen capacitat per a transportar 41.180 esquiadors/hora. Ambdues estacions sumen 10 escoles d’esquí, que donen feina a 520 professors.

Per donar una idea de l’activitat directa i indirecta que mouen les estacions d’esquí, cal dir que La Molina i Masella compten amb 23 establiments d’allotjament, amb 3.771 places situades a peu d’estacions, i 14.046 places més en la seva àrea d’influència. Durant la temporada 2013-2014, La Molina i Masella van vendre 668.847 forfaits (dies/esquí), amb una facturació conjunta per forfets de 12.630.000€.

En aquest sentit, segons un estudi d’ESADE i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) sobre l’impacte de les estacions d’esquí i muntanya sobre l’economia de la seva àrea d’influència, cada euro de despesa en forfet genera 6,03 euros de despesa addicional directa.

Comentaris

  • #1 como puedes pensar en unosnolimpikos de invierno molina masella??? los alpes, lake tahoe, banff, wishler esas si.. xo molina masella??? tas kolgao...

  • No oblidem que la temporada és curta i durant molts mesos aquestes estacions no tenen neu, seria una gran cosa promocionar les activitats de descens en bicicleta, rutes en Btt, cavalls, i altres. Les inversions serien mínimes. Mireu les activitats que té per exemple a Vallnord.

  • Básicamente significa que los alcaldes de cada uno de los municipios dejaran de dar por c*lo cada vez que las estaciones de esquí propongan una mejora o remonte que guste a unos alcaldes pero a otros no.

  • Significa ESO que van a ampliar algo? Remontes o urbanizaciones? Es para los juegos olimpicos no? Vamos vamos

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny