Notícia

La neu, el fred i la boira marquen l’inici de la Copa Gos Àrtic

Autor/a: Diari de la Neu
Aquest cap de setmana s’ha estrenat a Sant Joan de l’Erm, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, la Copa Gos Àrtic. Una primera prova puntuable també per al Campionat de Catalunya de Múixing Terra. Les baixes temperatures i la presència de neu i boires ha acompanyat els participants en aquesta prova, que ha servit per inaugurar la temporada de múixing a Catalunya.

En aquesta carrera de la Copa hi han pres part una cinquantena d’esportistes, dividits en les categories de trineu, bikejoring, patí i canicross. La prova s’ha disputat a dues rondes. La primera es va celebrar dissabte, en una cursa nocturna on els participants van haver de posar a prova la seva complicitat amb els seus gossos per superar un exigent circuit de poc més de 4km, però molt exigent física i tècnicament, pel fet que es disputava en alta muntanya, de nit i amb temperatures baixes, circumstància que afavoreix, en canvi, el rendiment dels gossos. Avui diumenge, la cursa ha estat matinal, tot i que la sortida s’ha hagut d’endarrerir una hora per garantir l’òptim estat de la pista després de la nevada caiguda la nit de dissabte.

Primers guanyadors

Els primers vencedors de la Copa Gos Àrtic (i de la primera ronda del Campionat de Catalunya) han sigut Montse Claverol en categoria de trineu (DR6), Joan Josep Díaz Gabaldà en bikejoring (BMS), Víctor Carrasco en patí (SMS), Daniel Artero en canicross masculí (CMS), Francisco Justicia en canicross masculí veterà (CMV) i Olga Álvarez en canicross femení (CWS).

La de Sant Joan de l’Erm ha sigut la primera de les 5 proves que conformen el calendari de la Copa Gos Àrtic. Una competició mixta (terra i neu) que es reprendrà el 17 i 18 de gener a Port Ainé, també en terres de Lleida, en aquesta ocasió sobre neu.

Pel que fa als campions de Catalunya de múixing terra es decidiran el cap de setmana del 20 i 21 de desembre en una segona prova a Vilagrassa (Urgell).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista