Notícia

Fa 25 anys naixia el domini Eina Cambra d'Ase

Autor/a: Arxiu L'Independant
La coincidència va voler que el 9 de novembre de 1989 caiguessin dos murs molt distants entre sí: a milers de quilòmetres queia el mur de Berlin, que va permetre la reunificació de les dues Alemanyes. Al nostre Pirineu, un mur de pedres molt barroer, també queia i donava naixement al domini esquiable d'Eina i Cambra d'Ase (Eyne-Cambre d'Aze).

Construït fa diversos anys per la Mairie (Ajuntament) de Sant de Sant Pere dels Forcats, aquest mur de roques i pedres separava físicament les dues estacions d'esquí. Amb ell s'impedia el pas d'esquiadors d'una banda a l'altra de les dues estacions veïnes. Va ser el març de 1989, després del canvi d'alcalde, quan Gaurenne André i el seu equip volen restablir les relacions amistoses amb els seus veïns d'Eina. Després de diversos mesos de discussions entre els dos municipis, es va acordar retirar la paret que separava les dues àrees i que es presentava com un fre al desenvolupament comú de les dues estacions d'esquí. Així, el 9 de novembre de 1989, armats simbòlicament amb pics i plaes, i amb el suport d'una excavadora, es va procedir a la destrucció del "mur". Un esdeveniment històric que va segellar i donar inici a la nova relació entre els dos pobles i al domini esquiable.

Més enllà de la presència dels mitjans de comunicació, la festa per la destrucció del mur va continuar al voltant d'un aperitiu. Començaven així les bases per a l'Espai Cambra d'Ase-Eina, un dels dominis integrats a les Neiges Catalanes.

De L'Independant

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny