Notícia

L'impacte del canvi climàtic en el turisme d'hivern

Autor/a: Arxiu Diari de la neu
Marc Pons, investigador de la Fundació Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), ha defensat aquest divendres la seva tesi doctoral a la Universitat Politècnica de Catalunya. La tesi porta per títol 'Climate Change Impact on Winter Tourism in the Pyrenees and Adaptation Strategies' i sintetitza la feina realitzada per l’investigador durant més de quatre anys. En aquest sentit, des de l'OBSA remarquen la qualitat científica del treball que ha permès la publicació de quatre treballs en revistes científiques internacionals.

L'OBSA assenyala que la tasca desenvolupada en el marc d’aquesta tesi, més enllà dels resultats científics assolits, també representa una important eina per a les estacions d’esquí i les administracions. En aquest sentit, no tan sols es confirma que el canvi climàtic provocarà una reducció dels gruixos de neu i un escurçament de la temporada, sinó que també s’ha demostrat que aquest impacte serà molt heterogeni en tota la serralada pirinenca.

Així doncs, s’han identificat tres tipologies d’estacions d’esquí. D’una banda hi ha les estacions vulnerables, que en funció del grau de canvi climàtic que s’assoleixi veuran la seva viabilitat fortament compromesa i en les que són necessaris importants canvis estructurals. A l’altre extrem trobem les estacions resilients, que poden fins i tot veure augmentar la seva activitat, pel fet que es veuran afavorides per les pitjors condicions de les seves competidores. Finalment, existeix un grup intermedi d’estacions poc vulnerables, que hauran de combinar mesures d’adaptació estructurals i tècniques en funció de la magnitud del canvi climàtic.

De Bondia.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny