Notícia

La Copa del Món de Canoaeslàlom reuneix a la Seu 49 països i 317 palistes

Autor/a: Radio Seu
La prova de Copa del Món de Canoeslalom de la Seu comptarà enguany amb més països participants que mai: 49 en total, que porten a la ciutat un total de 317 palistes acompanyats dels seus entrenadors, tècnics i seguidors. La competició es disputarà aquest cap de setmana (7, 8 i 9 d'agost) al Parc Olímpic del Segre

Aquest dilluns s'ha fet una presentació de l'esdeveniment a la Diputació de Lleida, amb representants de les institucions que col·laboren en la prova. Hi han estat presents la vicepresidenta primera de la Diputació, Rosa Perelló; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet; el representant territorial de la Secretari de l’Esport de la Generalitat a Lleida, Joan Segura; i la palista urgellenca catalana Marta Martínez, medallista a l'anterior prova de Copa del Món, a Liptovsky Mikulas(Eslovàquia).

Rosa Perelló ha indicat que la Seu d’Urgell ja és un “punt de referència internacional d’aquest tipus de proves” i que arribarà a la seva màxima esplendor l’any 2019 quan acollirà el Mundial de Piragüisme, juntament amb Sort. De la seva part, Albert Batalla ha indicat que aquest és un any rècord en número de països participants, “la qual cosa ajuda a impulsar l’esport, la Seu d’Urgell i el Pirineu com un destí en l’àmbit de la competició esportiva de l’aigua”. Batalla ha afegit en la seva intervenció que aquest esdeveniment també genera un gran impacte econòmic al territori.

En representació del Govern català, Joan Segura, ha coincidit amb Rosa Perelló a afirmar que la Seu “és un centre referent en el món del piragüisme com a centre d’alt rendiment a nivell estatal, com a centre de tecnificació a nivell català i amb els mundials de l’any 2019”. A més a més, ha afegit que el fet que aquest sigui un any preolímpic donarà encara més emoció i competitivitat al campionat.

El gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, ha assenyalat que un dels avantatges d’aquest tipus de competicions d’alt nivell és que ofereixen la possibilitat única als palistes més joves de veure de prop i conversar amb els millors especialistes mundials d'aquest esport. De la seva part, Mart Martínez ha destacal la competitivitat de l'edició d'enguany, ja que els palistes busquen plaça per als Jocs de Rio 2016.

Els organitzadors han agraït l’esforç i la importància de la feina que fan els voluntaris perquè aquest campionat sigui un èxit a la Seu d’Urgell.

Programa de la competició 2015

Del 3 al 6 d’agost
Entrenaments oficials per grups

Dimecres, 5 d’agost
Reunió de caps d'equip

Dijous, 6 d’agost
Verificació oficial de l'equipament de la competició
Demostració i aprovació del recorregut
Assaig tècnic amb voluntaris i àrbitres de la competició
Reunió d'àrbitres
Cerimònia d'inauguració

Divendres, 7 d'agost
Classificatòria (dues mànegues): C-1 H, C-1 D i K-1 H
Classificatòria (dues mànegues): K-1 D i C-2 H
Demostració del recorregut de finals

Dissabte, 8
Semifinal i final de C-1H, C-1 D i K-1 H
Lliurament de medalles

Diumenge, 9
Semifinal i final individual de K-1 D i C-2 H
Lliurament de medalles

De RàdioSeu

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny