Notícia

Porté-Puymorens inverteix 2,5 milions d'euros en millores per aquesta temporada

Autor/a: Diari de la Neu
L'estació de Porté segueix amb el seu programa de modernització de l'estació, aquest any destina la respectable xifra de 2,5 milions d'euros a la millora de les instal·lacions, principalment a la substitució del telecadira del l'Estagnol. Aquest any hi haurà prop de 2.500.000 d'euros en millores, sobretot a la zona dels accessos des del poble.

Així, les dues principals inversions de l'estació de la Cerdanya per a la temporada són: el nou telecadira de l'Estagnol de 4 places, la partida més important d'inversió, i un mirador a la zona de Fontfrède. Però, a banda, també cal destacar que aquesta temporada s'amplia el domini esquiable amb dues noves pistes a la part baixa del complex; es posa en funcionament el remuntador baby dels Soldats; s'habilita un mirador panoràmic a 2.500 metres a la zona de la Mina; es crea un nou espai lúdic a la sortida del telecadira de l'Estagnol i es millora l'accés viari a l'àrea de la Vignole, entre altres millores. I, amb tot això i com última dada a destacar de la temporada, es mantenen els preus de la campanya anterior.

Nou telecadira 4 places de l'Estagnol

El nou telecadira era una de les prioritats de Porté perquè garanteix l'accés dels esquiadors al complex hivernal de forma ràpida i àgil i sense necessitat que els usuaris hagin de pujar al pàrquing de la Vignole, guanyant temps i comoditat. No cal recordar que difícil està l'accés a la Vignole, en moments puntuals, per l'acumulació de la neu a la carretera, principalment en els últims quilòmetres des del poble fins al Col de Puymorens.

El director de l'estació de Porté Puymorens, Eric Charre, ha reconegut que aquest projecte "ha estat sempre sobre la taula. Era, des que vaig assumir aquesta responsabilitat, una de les prioritats que ens marquem. I ha arribat l'hora. Hauríem volgut fer-ho abans però haguéssim posat en perill la nostra capacitat econòmica. Amb el telecadira guanyem alternatives de connexió i ens dóna més força comercial ". I afegeix: "amb aquest nou telecadira estem més propers als nostres clients de la Cerdanya i vam guanyar comoditat i velocitat en el servei".

En concret un telecadira Poma de 4 places amb una catifa mecànica de càrrega per augmentar el seu rendiment. Aquest nou remuntador tindrà una capacitat de 1.490 esquiadors / hora i una velocitat de 2,5 m / s. Al llarg de gairebé 1.600 metres i amb un desnivell de gairebé 450 metres, aquesta cadira permetrà l'accés més ràpid a diverses pistes negres, vermelles, així com a una nova pista verda per a principiants que oferirà un fàcil retorn al poble.

Mirador de Font Freda

La segona de les inversions destacades d'aquesta temporada és un mirador obert, sense sostre, que s'instal·larà a la zona de Font Frède. L'estructura tindrà baranes de 1,40 metres d'altura i estarà subjectada amb dos blocs de dues tones cadascun, suspesa a 400 metres d'altura.
El disseny del mirador és una passarel·la estreta, de poc més d'un metre d'amplada, que sobresurt de la muntanya uns 4 metres. La base d'aquest pas és de xapa metàl·lica perforada amb el que s'augmenta la sensació de vertigen.

Les vistes sobre l'estació des d'aquest punt són espectaculars ja que dóna una visió global de la part alta de l'estació de Porté Puymorens des de la Mini fins a la Vignole. I, és clar, el mirador quedarà instal·lat permanentment a la zona amb el que es converteix en un atractiu més d'aquest bell paratge per als visitants durant tot l'any.

El projecte ha estat redactat per una oficina d'enginyeria especialitzada en aquest tipus d'estructures que treballa a la zona de Chamonix Mont Blanc, on ha dirigit diferents obres d'aquestes característiques.

Més pistes, més taquilles, més serveis

L'estació de la Vall de Carol, prepara una remodelació del peu de pistes que inclourà una reurbanització de l'aparcament augmentant la seva capacitat, a més d'una millora dels accessos del mateix fins al edifici comercial. Porté recuperarà aquesta temporada les antigues oficines que van funcionar en el seu moment a l'edifici del Castel Izard, al poble, amb dues taquilles que vendran els forfets des d'aquest punt del complex.

També, a la part baixa de l'estació, s'obriran dues noves pistes, una de les quals serà possible per la recuperació del teleesquí dels Soldats i que portava vuit anys tancat al públic. L'altra pista verda permetrà als esquiadors anar des de la confluència de les pistes Camiral i La COULEE fins als peus del nou telecadira, en un itinerari més suau i apte per a tots els nivells.

També s'obrirà, a Porté 1600, un espai lúdic per als més petits, molt similar a l'espai Igloo Porty de la Vignole. Així mateix es crearà un mirador natural a la part alta del complex, a la Mine, que portarà el nom de "la Porta de l'Oceà", un espai amb una vista panoràmica espectacular. El nom vol posar en relleu la ubicació privilegiada de Porté ja que la neu de les seves muntanyes alimenta els rius dels dos vessants dels Pirineus i, per tant, nodreix d'aigua el mar Mediterrani i l'oceà Atlàntic.

Preus de forfets congelats

Aquestes inversions no tindran efecte cap sobre els preus dels forfets de cara la temporada que estrenarem en breu. Així, el consell d'administració de l'empresa municipal que gestiona l'estació, EPIC Porté Puymorens, ha aprovat que les tarifes siguin aquesta temporada les mateixes que la temporada passada.

El preu del forfet de dia / adult queda, doncs, en els 29 euros, com la temporada passada. I la resta dels preus tampoc es modificaran.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny