Notícia

El Grup FGC treballa per aconseguir la certificació de Destinació de Turisme Familiar a les seves estacions d'esquí

Autor/a: Diari de la Neu
La Destinació de Turisme Familiar (DTF) és un segell d’especialització que l’Agència Catalana de Turisme (ACT) atorga a un municipi o territori que ofereix uns determinats serveis i equipaments que estan adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. L’estació pallaresa d’Espot compta amb aquest certificat des del 2013, ja que està considerada dins la certificació de les Vall d’Àneu.

Pel que fa a les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé, es troben en procés de complir els requisits per a poder satisfer les necessitats que s’exigeixen per facilitar l’estada de les famílies. És té en compte l’entorn natural i cultural així com el conjunt de l’oferta d’allotjaments, restauració i complementària.

Per a poder entrar a la classificació DTF es prioritza que sigui una destinació amb un recurs de natura, és a dir, un Parc Nacional o Natural, o un recurs de neu, és a dir, una estació de muntanya, com és el cas de les estacions d’esquí del Grup FGC. A més, per a poder formar part de DTF el municipi ha de tenir com a mínim un allotjament certificat, i seria bo que contés amb restauració, empreses d’activitats i oficines de turisme, entre d’altres serveis.

Per a obtenir el DTF hi ha un procés de certificació, el qual les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé ja han iniciat, que s’inicia amb un procediment informatiu on s’especifiquen els requisits necessaris, a posteriori es fa una sol·licitud formal d’implantació a l’ACT, després es duu a terme una implantació i avaluació, on es fa la comprovació del compliment dels requisits exigits i finalitza amb l’emissió d’un informe favorable de la certificació.

Un cop assolida la certificació s’entra en un pla de millora i es fa un seguiment anual de la destinació per a garantir-ne el grau de qualitat pel qual es va atorgar aquesta distinció.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial