Notícia

La Molina tramita l'homologació dels estadis FIS

Autor/a: Diari de la Neu
Som a la tardor i l'hivern ja és a la cantonada. Les estacions comencen a moure fils perquè quan arribi el fred i la neu tot estigui a punt. Això ho saben molt bé a La Molina i aquests dies han començat diferents tasques de manteniment a les instal·lacions, entre les quals el telecabina Alp 2500. Tècnics de l'estació han realitzat feines de revisió específiques i de manteniment d'aquest remuntador de gran capacitat, desnivell i longitud.

D'altra banda el delegat de la FIS (Federació Internaciona d'esquí)  Walter Thrilling va visitar el domini per tal de renovar la homologació dels diferents estadis de competició de l'estació, entre els quals el Roc Blanc, Solell i Estadi-Comella. El mateix delegat va estar present fa uns dies a la Val d'Aran per renovar les homologacions de l'Estadi Beret i Dossau.

L'Estadi-Comella

L'estadi més mediàtic de La Molina i que va acollir, per primera vegada al Pirineu, una prova de la Copa del Món femení el desembre de 2008. La cota de sortida és a 2.100 m., i la cota inferior és a 1.800 m. Té una longitud de 1.250 metres (enllaça la pista vermella Comella I amb L'Estadi, negra) i un desnivell de 300 metres. Va ser homologat per la FIS i es va inaugurar la temporada 2005-06. Disposa de xarxa de canons d'alta pressió.

L'estadi Roc Blanc (FIS)

L'estadi FIS Roc Blanc s'ubica al vessant nord, en un pendent ombrívol i protegit pel bosc de pi negre, fet que li garanteix una qualitat de neu excel·lent al llarg de tota la temporada. La cota de sortida és a 2.050 m., tot i que habitualment la sortida de curses es fa uns 15 metres més avall. La cota inferior és a 1.750 m. Té una longitud de 905 metres i un desnivell de 306 metres i la qualificació per dificultat és de pista vermella.
Va rebre la homologació per la FIS la temporada 2005-06. Per assegurar la seva esquiabilitat està innivat amb canons d'alta pressió.

L'estadi Solell-Torrent negre

L'estadi Solell-Torrent negre s'ubica a la falda del Puigllançada. La cota de sortida és a 2.300 m., i la cota inferior és a 1.995 m. Té una longitud de 1.350 metres i un desnivell de 300 metres i la qualificació per dificultat és de pista vermella. No disposa d'innivació de suport.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny