Notícia

Pequín serà la seu dels Jocs Olímpics d'hivern del 2022

Autor/a: Captura de pantalla
La ciutat de Pequín ha estat escollida seu dels XXIV Jocs d'Hivern de 2022 després d'una votació dels membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) a la 128a sessió que ha tingut lloc a Kuala Lumpur, Malàisia. La candidatura xinesa competia amb la d'Almati, ciutat del Kazakhstan.

Pequín serà la primera ciutat de la història que acull unes Olimpíades d'estiu, el 2008, i unes d'hivern, el proper 2022, i amb tan sols 14 anys de diferència. Una fita a la qual hagués pogut arribar Barcelona si s'hagués presentat finalment a l'elecció.

Els principals arguments de la candidatura xinesa eren el gran potencial financer del país, l'experiència de la ciutat en esdeveniments esportius importants i la possibilitat d'augmentar l'afició per les disciplines hivernals a la Xina. La candidatura de Pequín estava centrada a la capital, on hi ha la majoria dels esports; a Yanking, on es farà l'esquí alpí i les proves de bobs; a Sangliaku, on hi haurà l'esquí nòrdic i els salts;  i a Genting, on es farà el surf de neu. No totes tenen garantides la neu natural.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny