Notícia

Pequín serà la seu dels Jocs Olímpics d'hivern del 2022

Autor/a: Captura de pantalla
La ciutat de Pequín ha estat escollida seu dels XXIV Jocs d'Hivern de 2022 després d'una votació dels membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) a la 128a sessió que ha tingut lloc a Kuala Lumpur, Malàisia. La candidatura xinesa competia amb la d'Almati, ciutat del Kazakhstan.

Pequín serà la primera ciutat de la història que acull unes Olimpíades d'estiu, el 2008, i unes d'hivern, el proper 2022, i amb tan sols 14 anys de diferència. Una fita a la qual hagués pogut arribar Barcelona si s'hagués presentat finalment a l'elecció.

Els principals arguments de la candidatura xinesa eren el gran potencial financer del país, l'experiència de la ciutat en esdeveniments esportius importants i la possibilitat d'augmentar l'afició per les disciplines hivernals a la Xina. La candidatura de Pequín estava centrada a la capital, on hi ha la majoria dels esports; a Yanking, on es farà l'esquí alpí i les proves de bobs; a Sangliaku, on hi haurà l'esquí nòrdic i els salts;  i a Genting, on es farà el surf de neu. No totes tenen garantides la neu natural.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny