Notícia

El refugi dels Rasos de Peguera, un edifici ple d’història per als esquiadors

Autor/a: Diari de la Neu
El xalet-refugi dels Rasos de Peguera és un edifici històric propietat del Centre Excursionista Montserrat. Ubicat al vessant sud de la serra d’Ensija-Rasos de Peguera, es troba a peu de la carretera que porta a l'estació d'esquí de Rasos de Peguera, tancada el 2004.

Des de la seva inauguració, l’any 1933, aquest edifici ha acollit diverses generacions d’esquiadors i excursionistes que han gaudit del seu encant i tranquil·litat. Entre aquests, els primers esquiadors de Catalunya, tant d'alpí com de nòrdic, que van estendre ràpidament aquesta pràctica més enllà del Berguedà. Tot i que l’any 2012 l’edifici va patir un greu incendi que va obligar a restaurar-lo, la intervenció arquitectònica ha respectat l’aspecte alpí que se li va concedir als anys trenta. El 27 d'abril de 2014 els socis del centre el van inaugurar i fa només unes setmanes, el diumenge 7 de setembre, es va celebrar al refugi la inauguració de la temporada d'hivern 2014-15 per part del CEM. Diari de la neu hi va ser convidat i present i per aquest motiu vam entrevistar la presidenta d'aquesta entitat històrica. Demà dimecres, 1 d'octubre, la publicarem a la secció d'entrevistes.

El refugi-xalet disposa de 40 places distribuïdes en habitacions col·lectives i familiars, així com d’un servei de menjars i begudes. Aquest equipament obre diàriament les seves portes a totes aquelles persones que visitin la zona.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny