Notícia

Estudien connectar Pal i Arinsal amb una pista esquiable

Una de les inversions que Emap té en ment impulsar en un futur no gaire llunyà és una pista que permeti connectar el sector de Pal amb el d’Arinsal. Ho va explicar el director general del camp de neu massanenc, Josep Marticella, que va remarcar que aquest és “el punt fluix a nivell de pistes” que té l’estació. Marticella va remarcar que aquesta és una mancança i que dins del full de ruta que ha elaborat de cara als propers anys es preveu poder-la realitzar. La inversió s’està estudiant des d’aquest estiu, tot i que no és una pista fàcil ja que presenta problemes de neu, d’allaus i de pendent, entre d’altres.

L’objectiu és que aquesta infraestructura es pugui realitzar en un termini de cinc anys. En tot cas, el director d’Emap va deixar clar que dependrà dels resultats que es puguin arribar a aconseguir. “Amb això serem molt prudents i curosos i no estirarem més el braç que la màniga”, va dir Marticella. Ara per ara no s’ha entrat a valorar la inversió que aquesta pista suposaria. A més, l’habilitació d’aquesta nova zona esquiable també obligaria a dur a terme una redefinició dels ginys mecànics que connecten actualment els dos sectors. Des de l’estació es va exposar que avui hi ha un telefèric i que, possiblement, s’hauria de canviar perquè una pista esquiable genera un volum molt més elevat d’esquiadors que el que transita amb un giny d’aquest tipus.

Tot i així, aquesta inversió no es considera una acció prioritària. A més, Marticella va assenyalar que si se segueix el full de ruta i el pla de viabilitat és possible que faci falta l’entrada de capital privat per poder unir les dues estacions. Al mateix temps es va comprometre a fer públic el projecte tan bon punt es pugui integrar als pressupostos.
Quant a les necessitats de millorar els equipaments d’innivació artificial de les pistes de Pal i Arinsal, el director d’Emap va recordar que “en el seu dia es van fer les inversions pertinents” i gràcies a això “estem relativament bé”. En aquest sentit va declarar que “és a nivell de serveis on hem agafat força retard respecte als nostres competidors”, d’aquí l’esforç que s’està fent en els darrers anys en aquest àmbit. Tot i així va explicar que quan es pugui tirar endavant aquesta nova pista, vista la seva exposició, requerirà innivació artificial.

Enllaços relacionats
http://www.diaridelaneu.cat/14633

Reproducció autoritzada
De Bondia.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny