Notícia

Esquiada a la Portella del Mig d'Ordino Arcalís

Autor/a: Diari de la neu
Esquiada a la pista Portella del Mig d'Ordino-Arcalís el dilluns 14 d'abril de 2014. Un dia amb sol, sense vent i neu primavera però amb gruixos molt generosos malgrat trobar-nos al tram final de la temporada.

BREU DESCRIPCIÓ

La Portella del Mig és una pista vermella situada al vessant de la muntanya que porta caps Els Planells. Té una cota de sortida a 2.550 m. i l’arribada a 1.950 m. llargada de 2.400 m., amplada mitja de 40 m. (excepte tram de sortida)  i un desnivell de 600 m. Orientació est, lleugerament nord-est, en tot el  traçat.

TRES CURIOSITATS

La Portella del Mig és una pista "clàssica" de l'estació d'esquí d'Ordino. Com la mateixa estació, la pista es va obrir l'any 1985. S'hi accedeix pel telecadira La Basera, un desembragable de quatre places. L'inici de la pista comença en  un pas entre pareds de pedra, és relativament estreta i té una inclinació accentuada, al paratge conegut com Les Portelles.

La pista compta amb innivació des de l'any 2008. Cal tenir present que Arcalís va ser de les darreres del Pirineu en incorporar neu de canó. L'orientació nord de gairebé tot el domini i les nevades generoses no feien necessari, o imprescindible, aquest suport per mantenir les pistes obertes la pràctica totalitat de la temporada. Curiosament a la Portella no hi ha un sol paravents en tot el traçat.

Com a pista "clàssica" d'Arcalís acostuma a ser molt freqüentada, més tenint en compte que és un dels enllaços naturals entre els dos grans sectors de l'estació. La Portella del Mig és una pista variada i oberta, sense protecció de bosc i com a qualificació vermella requereix un nivell o tècnica mínima.

GRAVEU EL VOSTRE TRACK

Us recomano fer servir l’aplicació gratuïta que Skitude té a la xarxa, per als dispositius mòbils, i gravar la vostra baixada, així com compartir-la a les xarxes socials. Aquest és el resultat del track gravat a la pista La Portella del Mig per mitjà de l'aplicació esmentada:

Nombre: La Portella del Mig, Arcalís | Fecha: 14/04/2014 | Hora: | Duración: 0h 4m 56s | Distancia total: 2.410 m | Vel. máx: 59.29 km/h | Vel. med.: 31.92 km/h | Desnivel: 602 m

Ivan Sanz
14 d'abril de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny