Notícia

Més de 2.000 corredors seran a l'Ultra Pirineu-Salomon Nature Trails

Autor/a: Jordi Canyameres
El compte enrere està esgotant els últims dies. En poques hores, l’Ultra Pirineu-Salomon Nature Trails alçarà el teló amb la disputa, divendres, de la cursa Nit Pirineu que conclourà amb una festa popular en un escenari tan privilegiat com és el Niu de l'Àliga. Serà el tret de sortida a un intens cap de setmana que reunirà a Bagà a un total de 2.500 participants que prendran part en alguna de les quatre proves que proposa l’Ultra Pirineu. L’Ultra Pirineu-Salomon Nature Trails manté la seva aposta pel Cadí Moixeró i creix en recorregut i nombre de carreres organitzant un total de quatre proves: l’Ultra Pirineu de 100 quilòmetres; la Marató Pirineu, de 42 quilòmetres; la Nit Pirineu, de 6 quilòmetres i la Pirineu XS.
 
No faltaran a la cita noms propis del trail running mundial com Luis Alberto Hernando, que aquesta temporada s'ha coronat campió del món d'Ultra Running; Núria Picas, recentment subcampiona de la TNF Ultra Trail del Mont Blanc i líder del circuit Ultra Trail World Tour; l'atleta del Salomon Santiveri Outdoor Team Miguel Heras i el seu germà Roberto, exciclista que s'estrenarà en una cursa d'ultra distància.
 
Durant tres dies, el Cadí Moixeró tornarà a ser l'epicentre mundial del trail running. Els incondicionals de les distàncies ultres tornen a tenir davant seu un repte majúscul: l’Ultra Pirineu, de 100 quilòmetres i 7.000 metres de desnivell amb sortida i arribada a Bagà i un recorregut pel Parc Natural del Cadí Moixeró que per primera vegada vorejarà el Pedraforca. Per la seva banda, la Marató Pirineu de 42 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell, amb sortida a Bagà i meta a Bellver, mentre que la prova inaugural de caràcter més popular, la Nit Pirineu, proposa cinc trepidants quilòmetres nocturns, un desnivell positiu de 850 metres amb sortida a l'estació d'esquí de La Molina i arribada al Refugi Niu de l'Àliga. Paral·lelament se celebrarà la iniciativa 'Tots al Niu' que consisteix en pujar al refugi Niu de l'Àguila, en grups de famílies i / o amics, seguint el mateix recorregut de la Nit Pirineu (excepte en els punts de màxima dificultat). Hi haurà recompensa en forma de sopar amb una botifarrada oberta al públic i els participants.
 
Projecte Run for Science

La cursa Ultra Pirineu presenta la iniciativa Run for Science que pretén unir esport i ciència. Es tracta d'un projecte que vol ser un punt de trobada entre universitats, empreses, centres de coneixement de prestigi i els corredors. Run for Science proposa a tots els participants que ho vulguin ser voluntaris en projectes per a la investigació en medicina esportiva, psicologia, medicina del son, nutrició o qualsevol altre camp de la ciència a la qual li pugui interessar disposar de subjectes sotmesos voluntàriament a les condicions extremes que exigeix una carrera com l’Ultra Pirineu. Els corredors de l’Ultra Pirineu que desitgin participar en aquest projecte i "córrer per la ciència", es poden inscriure en el lliurament de dorsals.
 
Seguiment de la cursa en streaming

Des de divendres a la tarda i fins a la nit de dissabte la pàgina web www.ultrapirineu.com oferirà tots els esdeveniments d'aquesta cita esportiva. Els espectadors podran veure les sortides i arribades de les diverses proves, així com el pas dels corredors. A més hi haurà programació especial amb entrevistes en directe, vídeos i més novetats que es coneixeran durant la carrera. També es podrà fer el seguiment minut a minut de cada corredor a través del sistema de cronometratge Live Trail, i així anticipar el seu pas pels futurs avituallaments. A més, cada corredor tindrà la possibilitat de vincular el seu xip amb la seva pàgina de Facebook i, d'aquesta manera, anar creant actualitzacions a mesura que es vagi desenvolupant la cursa.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


74%


11%


11%


5%

19 vots