Notícia

Setembre: últims dies per a la travessa dels tres refugis

Autor/a: Diari de la neu
Arriba setembre i amb ell els dies comencen a escurçar-se. Les nits són cada vegada més fresques però tot i així els primers dies de mes són encara una molt bona època per visitar les valls de Carançà, Freser i Ter, al Pirineu oriental, i fer-hi una travessa en diverses etapes.

A les comarques del Ripollès i l’Alt Conflent, al cor del Pirineu Oriental, trobem un territori salvatge on l’alta muntanya és la protagonista. Es tracta d’un Espai Natural molt ben conservat i amb una gran biodiversitat.
Ens serà fàcil observar gran nombre d’isards, muflons, marmotes o al mític trencalòs. Caminar per aquests indrets solitaris serà un regal pels nostres sentits. Aïllats en aquests paratges d'alta muntanya trobem els refugis d’Ulldeter, Ras du Carança i Coma de Vaca, units entre si per la magnífica Travessa dels Tres Refugis.
La Travessa dels Tres Refugis és una bona proposta per descobrir, a peu, paratges inoblidables del Pirineu Oriental. Podreu gaudir de l’abundància de fauna salvatge, flors, gorgues espectaculars, llacs solitaris, frondosos boscos i rius d'alta muntanya. Al final de cada etapa viureu l’experiència de conviure en refugis guardats on recuperar forces per al dia següent. Durant la travessa es pugen i baixen més de 3.000 m de desnivell. Aquells que tingueu més forces, podreu completar les jornades pujant als cims més representatius de la zona: Balandrau, Bastiments, Gra de Fajol, Gallinàs, Torreneules i Puigmal, acumulant així, un total de més de 6000 metres de desnivell.

Funcionament

La inscripció per fer la travessa és gratuïta. Només cal reservar plaça a cadascun dels tres refugis. Des de la web www.t3r.cat, podreu imprimir-vos el vostre forfait, que un cop segellat pels tres refugis, us permetrà rebre la samarreta exclusiva de la travessa.
La travessa la podeu realitzar de principis de juny a mitjans de setembre, període en que els tres refugis estan oberts. Tota la informació de la travessa la trobareu a www.t3r.cat,, o contactant amb info@t3r.cat o be trucant al +34 649 229 012

Recorregut

La Travessa dels Tres Refugis és la ruta circular que enllaça les valls del Freser, Bacivers, Carançà i Coma de Vaca. Una part de la ruta transcorre pel vessant del riu Tet, ala Catalunya del Nord, i l'altre perl vessant sud, conca del riu Ter.
El recorregut total de la travessa és de 52,5 quilòmetres amb un desnivell acumulat de +3.054 metres. Els qui puguin als cims opcionals més representatius, acumularan més de 6.000 metres de desnivell.
La Travessa dels Tres Refugis te una dificultat assequible per la majoria d’excursionistes. Us caldrà de 4 a 6 dies per fer tot el recorregut.
El recorregut està senyalitzat amb diferents tipus de marques (GR vermell i blanc, fites, punts vermells, ratlles grogues, trams sense marcar).
És convenient fer la travessa en sentit antihorari, començant al poble de Queralbs, perfectament comunicat amb transport públic.
En funció dels dies que disposeu i de la vostre condició física, podeu fer la travessa seguint diferents combinacions. Aquestes serien algunes de les combinacions més interessants:

La Travesa en 6 etapes

Per fer la travessa tranquilament

    Etapa 1 (3h), Queralbs- refugi Coma de Vaca per les Gorges de Freser.
    Etapa 2 (3h), refugi Coma de Vaca- refugi Ulldeter pel coll de la Marrana.
    Etapa 3 (3h), refugi Ulldeter- refugi Ras de Carançà per la vall de Bacivers.
    Etapa 4 (6h),refugi Ras de Carançà- refugi Coma de Vaca per la vall i llacs de Carançà.
    Etapa 5 (3h 30 min), refugi Coma de Vaca- Núria pel camí dels enginyers.
    Etapa 6 (2h), Núria- Queralbs per les Gorges de Núria.

La Travessa en 4 etapes

Quatre etapes de 6 hores cadascuna

    Etapa 1 (6h), Queralbs- refugi Coma de Vaca per les Gorges del Freser- refugi Ulldeter pel coll de la Marrana.
    Etapa 2 (6h), refugi Ulldeter- refugi Ras de Carançà per la vall de Bacivers i ascensió al Pic Gallinàs o al Pic Rodó.
    Etapa 3 (6h), refugi Ras de Carançà- refugi Coma de Vaca per la vall i llacs de Carançà.
    Etapa 4 (6h), refugi Coma de Vaca- Núria pel camí dels enginyers i baixada a Queralbs per les Gorges de Núria.

Hi ha una variant de la versió de la travessa en quatre etapes que el Oriol ens ha penjat a wikiloc i que no deixa cap cim per assolir, cal dir que es una variant mes dura amb 72 Km i 6000 metres de desnivell acumulat.

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5033201

La Travessa en 5 etapes

Fent la travessa i pujant als cims més representatius

    Etapa 1 (5h 30 min), Queralbs-refugi Coma de Vaca per les Gorges del Freser i ascensió al cim del Balandrau.
    Etapa 2 ( 4h 30 min), refugi Coma de Vaca- refugi Ulldeter pel coll de la Marrana aprofitant per pujar als cims del Bastiments i Gra de Fajol.
    Etapa 3 (6h), refugi Ulldeter- refugi Ras de Carançà per la vall de Bacivers i ascensió al pic Gallinàs o Rodó.
    Etapa 4 (8h), refugi Ras de Carançà- refugi Coma de Vaca pels llacs de Carançà i pujant al cim de Torreneules.
    Etapa 5 (8h), refugi Coma de Vaca- Núria pel camí dels enginyers i pujada al cim del Puigmal per la coma de l’embut. Baixada a Queralbs amb el tren cremallera o afegir dues hores més a l’etapa

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny