Notícia

El futur de Font-Romeu i altres estacions de la Catalunya Nord

Segons informava fa uns dies el diari L'Independant, un informe de la Cambra Regional de Comptes ha reactivat el debat sobre la necessària intervenció de la Regió per a sostenir l’economia de muntanya.

En l’informe fet públic el 8 d’agost, la Cambra Regional de Comptes redacta un balanç exhaustiu de la gestió 2006-2012 de l’estació de Font-Romeu-Odeillo-Via i de Bolquère. En un context econòmic difícil propi de totes les activitats d’esquí al Pirineu, s’assenyala un “un deute conseqüent” i “resistències locals” a la mutualització de les inversions. 

Una de les reflexions finals del informe, segons constata el tribunal és la crítica al projecte “de crear una estructura sota l’empara de la Regió hagi ensopegat amb les resistències locals"  mentre que " en un esbós de gestió comuna hauria pogut aportar les inversions necessàries per a la modernització de les estacions, estimades a 37 milions d’euros, amb un finançament del 80% de la Regió i del Departament”.

La cambra estima “que els actors locals continuen essent incapaços de definir una estratègia col·lectiva”. Una crida en forma d’advertiment, mentre l’estació de Puigmal ha tancat les portes al 2013. “Si les estacions més importants poden comptar en recuperar la clientela de les estacions amb més dificultats, continuen confrontades, en el fons, a una problemàtica idèntica".

La gran superfície fiscal d'alguns municipis afectats només fa diferir el problema,"sense cap estratègia real, el conjunt de les estacions sembla condemnat, en un context de competència agreujada, a invertir encara més. Ara bé, no sempre tenen els mitjans financers i l’accés al crèdit és difícil”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista