Notícia

El Parc Natural de l'Alt Pirineu tindrà nou aparcament

El departament d'Agricultura ha concedit una subvenció de 30.000 euros a l'ajuntament de Lladorre per a la construcció d'un nou aparcament de vehicles al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Tindrà 20 places a l'indret conegut com Font de la Costa, a la vall de de Cardós, i evitarà la congestió de vehicles en aquesta zona, on fins ara només hi poden aparcar 4 cotxes. Des de l'aparcament es podrà accedir a peu a través de senders senyalitzats als estanys del Port i Mariola i a la ruta dels Estanys de l'Exili. Aquesta actuació, que ha tingut un cost total de 40.343 euros, també ha inclòs la construcció d'un aixopluc de pedra i llosa a l'aparcament per que els usuaris no es mullin en cas de tempesta, la senyalització direccional corresponent, la construcció d'una font de pedra i la millora dels primers metres d'accés a peu a l'estany.

Paral·lelament a aquest actuació, mitjançant un ajut forestal de 21.051,90 euros del mateix departament s'ha pavimentat amb formigó els trams de més pendent i que s'erosionen més sovint de la pista forestal d'accés a aquest aparcament, facilitant així l'accés dels visitants i el cost anual de manteniment d'aquesta pista.

Un parc amb molt atractiu

L'estany del Port, a la vall de Cardós, és un dels estanys d'origen glacial més visitats del Parc Natural de l'Alt Pirineu a causa de la seva facilitat d'accés i el seu atractiu paisatgístic. Està situat a la capçalera de la vall de Cardós, al municipi de Lladorre. Cal seguir en vehicle 4x4 una pista forestal des de les Bordes de Quanca al llarg de 4 quilòmetres fins a l'indret conegut com a font de la Costa. Des d'aquest punt s'accedeix a l'estany del Port per un sender a peu en 30 minuts i en 1h 30min a l'estany de Mariola, un dels més grans del Parc. Des del mateix camí s'accedeix al port de Tavascan, on un itinerari transfronterer conegut com la ruta dels Estanys de l'Exili s'accedeix al poble d'Ustou, a l'Arieja (França). Aquesta ruta va ser molt utilitzada pels republicans que fugien cap a França durant la Guerra civil Espanyola, i posteriorment per jueus i perseguits en direcció contrària que fugien de la barbàrie nazi.

Aquest atractiu ha suposat un problema sovint de capacitat de vehicles al final d'aquesta pista forestal, sobretot a l'estiu, a causa del poc espai disponible, ja que només hi cabien 4 vehicles. 

De Pallars Digital
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial