Notícia

La cònsol major d'Andorra la Vella posa condicions al traçat del telèferic de Carroi

Autor/a: Arxiu Diari de la neu
La cònsol major de la capital andorrana, Rosa Ferrer, ha declarat als mitjans de comunicació andorrans que, un cop es tinguin les bases del projecte del telefèric del Pic de Carroi, es faran reunions públiques per informar la ciutadania, i si cal també una consulta popular. Diu que no es farà sense el consens de la ciutadania i si no compleix unes garanties de no sobrevolar nuclis urbans i respectar el medi ambient.

Després de la signatura del conveni per al telefèric del Pic de Carroi entre el Govern i els comuns d'Andorra la Vella i la Massana, el Comú de la capital ha publicat un edicte per contractar una enginyeria que elabori els estudis tecnoeconòmics per a la redacció del plec de bases del projecte, que haurà de ser una concessió administrativa. Un cop es tinguin els informes necessaris i, per tant, el projecte estigui més definit, la intenció de la corporació és fer reunions públiques per informar la ciutadania sobre la qüestió. En el cas de la Massana, el Comú ja va anunciar que faria una consulta popular, i Ferrer assegura, en una entrevista a l'ANA, i que publica Ara Andorra, que tampoc està tancada a aquesta possibilitat, però que abans de fer-ho cal tenir ben definit el projecte.

El que ha assegurat la cònsol és que tot i apostar per aquest projecte del qual "se'n parla des que jo era petita, per tant no és fàcil", no el vol tirar endavant sense el consens de la ciutadania. Per aquest motiu es faran les consultes i informacions que calgui.

Així, Ferrer opina que el projecte ha de tenir unes mínimes garanties, entre les que prioritza el fet que no molesti els veïns, i que per tant no sobrevoli nuclis urbans de densitat important, que sigui respectuós amb el medi ambient, i que no impedeixi la creació del parc natural d'Enclar que es vol fer en un futur. La cònsol assegura que "si em dius que el telefèric ha de passar per sobre de nuclis de densitat important, jo seré la primera que diré que no".

D'altra banda, la Massana també ha anunciat que vol fer una consulta popular, i en aquest sentit Rosa Ferrer no es mostra preocupada perquè la ciutadania es pugui manifestar contrària al projecte. Tot i que l'estació d'arribada "pot estar en terreny de la Massana", explica que també es pot fer amb el mirador sobre la vall d'Andorra la Vella "que és l'origen de l'interès del projecte". El que no es podria tirar endavant seria la segona fase, que és la que hauria de fer que el telefèric empalmi amb les pistes d'esquí de Pal.

Un dels condicionants perquè es tiri endavant la iniciativa és que no tingui cap cost per al Comú, per tant la cònsol assegura que si tot i no poder-se desenvolupar la segona fase d'arribada a les pistes d'esquí, hi ha interès per la part privada, "jo no hi veig inconvenient". A més, indica que "diuen que amb un sol mirador ja hi ha negoci" i que per tant la primera fase del projecte ja podria funcionar per si mateixa.

D'Ara Andorra

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny