Notícia

Òscar Cadiach renuncia a fer el cim del Broad Peak

Autor/a: FEEC
Òscar Cadiach i la seva expedició s'han vist obligats a renunciar a fer el cim del Broad Peak (8.047m) i tornar al camp base per les males condicions de la neu en cotes altes. "Teníem neu fins la cintura, no havíem vist mai tanta neu", ha afirmat l'alpinista.

Segons ha dit aquest matí al programa de ràdio "El pont de Mahoma", amb una veu afectada pel gran esforç, no pot assegurar si hi haurà un segon intent aquests dies; ara, prioritza el descans de tota l'expedició: "M'haig de recuperar. Estem tots bé, hem fet un gran esforç."

Assegura que el més important en la situació en què està és la seguretat, davant de l'oportunitat de convertir-se en el primer català a pujar els catorze vuitmils: "Ho haig de fer amb seny. Hem de deixar fluir uns dies i mirar si la cosa es posa millor."

Ahir felicitava a través de les xarxes socials Ferran Latorre, que va fer cim al Gasherbrum I, l'onzè vuitmil d'aquest altre alpinista català.

L'expedició formada per Juanito Oiarzabal i Alberto Zerain també ha decidit avortar l'intent de fer el cim i tornar al camp base.

De CCMA.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny