Notícia

La Vall Fosca celebra els 100 anys de la Central Hidroelèctrica de Capdella

Avui dissabte se celebraran a la Vall Fosca els 100 anys de la posada en funcionament de la Central Hidroelèctrica de Capdella, la primera que va utilitzar la força de l’aigua per generar electricitat i transportar-la a la resta de Catalunya. Aquesta central pionera es va posar en funcionament el 28 de gener de 1914.

En el primer acte s’inaugurarà l’exposició 'El Pallars il•lumina Catalunya', del mNACTEC,  ubicada a l’antiga escola d'Espui. El segon acte tindrà lloc al Museu Hidroelèctric de Capdella, on s’inaugurarà un nou espai dins del Museu, que era l’antiga oficina del cap de secció de l’empresa. Aquest espai vol ser un homenatge i un reconeixement a tota la gent que ha treballat a la central durant aquests 100 anys.

També s’estrenarà el documental inèdit 'Riqueza hidroeléctrica' (1948), que forma part del cicle de Cinema Etnogràfic i que és del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

Jaume Perarnau, director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya  i Josep Maria Dalmau, alcalde de la Torre de Capdella, presidiran l’acte.

De Pallars Digital

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny