Notícia

Enric Ticó inaugura el balcó-mirador de la Costa Brava a Vallter

Autor/a: Diari de la neu
Cel blau, temperatura fresca i núvols de cotó travessant el cel des de la Cafeteria Les Marmotes de Vallter. Per contra, al fons de la vall i amb la vista posada cap a llevant, núvols més foscos impedien la visualització panoràmica directa de la badia de Roses. Aquesta ha estat la meteorologia que s'han trobat les autoritats que avui divendres han assistit a la inauguració del mirador de Les Marmotes.

Tal i com estava previst a les 12 del migdia la comitiva d'autoritats i convidats ha accedit al telecadira Jordi Pujol per pujar fins a la cafeteria Les Marmotes, a 2.535 m.. En aquest punt avui el president del grup FGC, Enric Ticó, acompanyat pel director de l'estació d'esquí Enric Serra, han inaugurat el balcó que permet gaudir d'una panoràmica gairebé excepcional. Els acompanyaven l'alcalde Camprodon Xavier Sala Pujol i el president de la Mancomunitat de municipi de la Vall de Camprodon Xavier Juncà i Morrer.
Des d'aquest punt Ticó i Serra han fet uns breus parlaments per deixar constància de la inauguració de l'esmentat mirador. Serra ha destacat l'espectacularitat d'una panoràmica que, "si es pot gaudir de nit, encara ho és més". Ticó ha parlat dels serveis i atractius que poc a poc van incorporant les estacions del grup FGC, i entre altres qüestions i fent referència a l'onada de calor d'aquests darrers dies ha fet constar irònicament que "ja ho veieu, aquí dalt millor amb jaqueta", un fet que per si sol ja "és bon motiu per pujar al mirador a 2.535 m., o per veure el naixement del Ter", a només 150 metres del balcó.

El balcó de la Costa Brava està ubicat a la mateixa terrassa de la Cafeteria Les Marmotes, a 50 metres escassos de l'arribada del telecadira 4 places Jordi Pujol. En el mateix balcó una taula amb una il·lustració fotogràfica d'alta definició, a prova d'inclemències meteorològiques, reprodueix gràficament la panoràmica que els convidats d'avui haurien vist "en viu i en directe" si no hagués estat per les nuvolades que cobrien bona part de la Garrotxa i l'Alt Empordà. En la il·lustració, a més s'identifiquen els cims i elements geogràfics d'interès, així com una representació gràfica de la flora i fauna de la zona.

Una piscolavis servit per la Cafeteria d'altura Les Marmotes ha posat fi a l'acte d'inauguració. A parttir de demà dissabte el telecadira obrirà fins al 13 de setembre.

Galeria d'imatges de la inauguració en aquest enllaç

@IvanSanzTusell
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny