Notícia

El Club Esquí Solsona és a Tignes preparant la pre-temporada

Autor/a: CES
Aquesta setmana, fins a 12 corredors de l’equip de competició del Club d'Esquí Solsona, s’han desplaçat als Alps francesos, a l’estació de Tignes, per començar la seva preparació de pretemporada.
Aquesta es la primera activitat programada per als corredors de cara a la temporada 2014-2015 que consisteix en 7 dies d’entrenament al matí a la glacera de la “Grande Motte” complementat amb activitat física a la tarda.

Els corredors desplaçats son la Silvia, la Maria Teresa, el Gerard, en Maiol, en Ferran, en Damià, l’Andreu, en Roger, el Ramón, l’Aleix, en Martí i l’Arnau, que estan seguint el programa preparat pels entrenadors Jordi Pérez i l’Aura Mengual.
La següent activitat prevista és el programa de preparació física de pretemporada, oberta a tots els corredors dels equips de competició i precompetició del club. Aquesta activitat es durà a terme tots els dissabtes al matí dels mesos de setembre, octubre i novembre, just fins el moment que comenci la nova temporada d’esquí.

Fa uns dies també es van desplaçar a les glaceres els equips de competició de l'SCC (Ski Club Camprodon) i el del CAEI (Club Aranès Espòrts d'Iuèrn).

Els clubs catalans opten per les glaceres alpines

En aquesta època de l'any és habitual que molts equips catalans de competició d'alpí es desplacin a les glaceres alpines per preparar la pretemporada. Els mesos de juny i juliol són el millor moment per fer-ho, ja que l'estat de neu és òptim. De fet en els darrers estius el mes d'agost moltes glaceres tanquen a mitjans de mes o fins i tot n'hi ha que ja han optat per no obrir. Una d'aquestes és la Grande Motte, a Tignes, que han passat d'obrir els 365 dies de l'any a fer-ho una mitjana de 300 dies. Els motius són la reducció del gruix de neu a la glacera per la fusió que, progressivament, està rebent tant en gruix com en llargada.

El mes d'agost la tendència en els darres anys és de desplaçar-se cap a les glaceres més orientals, com poden ser Saas Fee (Suissa) o Passo Stelvio (Itàlia), que acostumen a conservar millors condicions de neu i temperatura fins a mitjans octubre.

Comentaris

  • Els del Solsona s'hauràn de començar a mirar amb respecte.
    Sembla que estàn fent les coses molt setiosament, i invertint molt en la cantera.
    Ànims i endavant.

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny