Notícia

Llum verda al projecte del telefèric del pic de Carroi

Autor/a: Bonadia.ad / Agencies
El Comú d’Andorra la Vella va donar llum verda al projecte del telefèric del pic de Carroi amb el suport dels consellers de la majoria i l’oposició. En la sessió celebrada ahir es va aprovar el conveni de col·laboració amb el Govern i el Comú de la Massana per a la concessió administrativa del giny i també es va acordar convocar un concurs nacional per buscar assessorament tecnicoeconòmic per a la redacció del plec de bases per a la licitació d’aquesta concessió. El cònsol menor, Jordi Minguillón, va explicar que seran els inversors privats els que, dins del compliment de les normes més estrictes, indicaran quins serveis es poden fer a la part superior perquè sigui viable econòmicament.

Serà per aquest motiu que la corporació no definirà els equipaments que han d’acompanyar la infraestructura (com poden ser un restaurant o una àrea d’activitats), tot i que “el que es faci allà dalt ha de ser una cosa que compleixi totes les normatives i que sigui visualment i ecològicament acceptable”. Per això va afegir que “vigilarem que no s’hi faci cap bestiesa”. A més, va defensar que el transport per cable és el mitjà de transport més ecològic.
També seran els inversors els que hauran de plantejar els diferents punts de sortida del giny. En aquest cas prevaldrà el que tingui menys sobrevol i que sigui més assumible. El primer pas per fer realitat aquest antic projecte és la contractació d’una enginyeria per a la realització del plec de bases, que es preveu per a aquest estiu i a la qual es destinaran 30.000 euros. Minguillón va indicar que hi ha altres privats interessats a part de Doppelmayr, que poden ser grups inversors o entitats bancàries.

Tots els grups de la minoria van donar suport al projecte. De fet, tots ells van recordar que és una iniciativa recollida al seu programa electoral i que pot ser un revulsiu per a la parròquia i per al país. En aquest sentit, el conseller del grup mixt, Josep Vila, va expressar el seu suport sempre que no representi una despesa per a l’administració. Tot i així va alertar que “cal ser vigilants amb el que es fa a dalt” des del punt de vista mediambiental, al mateix temps que va afegir que “perquè tingui èxit cal donar alguna atracció més” ja que no és suficient un restaurant i un mirador a més de l’accés a les pistes de Pal en una segona fase.

Per la seva banda, la consellera del grup socialdemòcrata, Dolors Carmona, espera que la infraestructura pugui ser una realitat assegurant sempre el respecte pel medi ambient. A més, Carmona considera que tant a la sortida com a l’arribada hi ha d’haver un seguit d’infraestructures per captar l’interès dels visitants. “Cal que no només s’utilitzi com a mitjà de transport, sinó que hi hagi tots els serveis al voltant”, va dir. També és important la ubicació de la sortida ja que “fer aquest giny en un lloc que no és cèntric potser condicionaria l’ús i el benefici que en pot treure la parròquia”. Per Carmona això caldrà treballar-ho conjuntament amb els privats per mirar on és viable. En el cas que es proposés Santa Coloma, com s’havia parlat en el passat, la consellera creu que seria un atractiu turístic per a la zona.

També el cap del grup demòcrata, Carles Torralba, va remarcar que serà l’empresa privada la que farà l’estudi de mercat perquè el projecte sigui viable i que les institucions el que han de fer és controlar. Quant a les activitats complementàries, va recordar que tot està inventat i que solen ser restaurants panoràmics. En tot cas va assenyalar que “la gent no vindrà expressament, però això és un complement que pot ser important”. Finalment, Torralba va negar que sigui una acció electoralista. Va indicar que encara falta temps per als comicis i que en tractar-se d’una bona proposta no és important que les eleccions siguin a prop o lluny.

De Bondia.ad
Reproducció autoritzada

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista