Notícia

Resum de les decisions aprovades per la FIS al Congrés Internacional d'Esquí de Barcelona

Autor/a: FCEH
Al 49è Congrés Internacional d'Esquí a Barcelona, celebrat del 2 al 6 de juny, van assistir 1.200 participants de la família mundial de l'esquí, incloent-hi delegats, representants de les Federacions Nacionals i dels Comitès organitzadors que van participar en més de 100 reunions oficials a les quals van poder assistir clubs de la FCEH. 

El passat 6 de juny i en el marc del 49è Congrés FIS, es va celebrar a la ciutat l'Assemblea General de la FIS on es van prendre les màximes decisions per al futur dels esports de neu. Es van escollir les seus dels mundials del 2019, els nous membres dels Comitès de la FIS per als propers dos anys i el seu President. La FCEH, implicada activament en diferents àrees organitzatives del Congrés, es va encarregar dels preparatius i realització de la tradicional excursió a les caves Codorniu que va acollir més de 600 congressistes el passat 5 de juliol. La FCEH se sent molt orgullosa d'haver pogut acollir la reunió bianual més important de la FIS i aquesta hagi batut rècord de participants. 

Are (Suècia) seu del Campionat del Món Esquí Alpí 2019

Una de les decisions més importants preses en aquest Congrés va ser l'elecció de les seus dels Campionats del Món per al 2019 i les guanyadores han estat Are (Suècia) en esquí alpí, Seefeld (Àustria) en nòrdic i Park City (USA) en Snowboard i Freestyle. 

Durant el Congrés, responsables de RFEDI i Sierra Nevada van presentar l'informe de progrés dels Mundials d'Snowboard i Freestyle Ski que té adjudicada l'estació andalusa per al 2017 que ha estat molt ben acollit pels membres dels comitès i el Consell. A més durant les jornades de treball es van discutir els calendaris per a les pròximes temporades que podrien suposar la disputa d'alguna Copa del Món de Snowboard en una estació catalana encara per determinar.

Gian Franco Kasper, escollit President FIS per unanimitat 

Gian Franco Kasper (SUI) va ser reelegit per unanimitat com a President de la FIS en el que serà el seu sisè mandat. El seu lideratge, la visió i el compromís amb la FIS van ser reconeguts pels delegats amb una ovació. El Consejo Superior de Deportes va lliurar-li el dia 2 de juny la medalla al Mèrit Esportiu en el transcurs de la recepció de benvinguda.

Aprovació membres Comitès FIS

A Barcelona també es van aprovar els membres que estaran en els Comitès de la FIS durant els propers 2 anys. S'han incorporat 3 noms nous a la llista: Martti Uusitalo (FI), Dexter Paine (EUA) i Aki Murasato (JPN). La llista sencera és: Mats Arjes (SWE). Andrey Bogarev (RUS), Dean Gosper (AUS), Alfons Hörmann (GER), Janez Kocijancic (SLO), Romà Kumpost (CZE), Sung Won Lee (KOR), Aki Murasato (JPN), Dexter Paine (EUA), Flavio Roda (ITA), Eduardo Roldan (SPA), Peter Schröcksnadel (AUT), Sverre Seeberg (NOR), Patrick Smith (CAN), Martti Uusitalo (FI) i Michel Vion (FRA). 

Hi ha presència espanyola i catalana en els comitès de Copes del Món i d'Europa d'alpí, fons, delegats tècnics, normativa, freestyle, snowboard, metge, legal, màrqueting i comunicació, màsters, discapacitats, universitaris, telemark, juvenils i infantils. De la FCEH, el President Oscar Cruz i el Vicepresident esportiu Lluis Breitfuss, formen part de les comissions tècniques de la FIS. 

Decisions financeres i administratives

El Congrés ha inclós Dominica, Guyana, Malàisia, Paraguai, Singapur, Sri Lanka i Timor Leste com a membres associats. El nombre total de membres de la FIS ascendeix ara a 122. A més el Congrés va aprovar els comptes i els informes dels auditors de l'exercici 2012-2013, així com el pressupost per al següent cicle de dos anys 2014-2015. Els delegats van acollir amb beneplàcit la proposta del FIS Council per distribuir el 70% del resultat de les Federacions Nacionals durant 2012-2013, per a la promoció de l'esquí.

De FCEH

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny