Notícia

Barcelona va acollir un congrés FIS de rècord

Autor/a: http://www.rfedi.es/
El 49 Congrés de la FIS celebrat a Barcelona que divendres va tancar les portes ha reunit les federacions d'esports olímpics de neu i també altres no olímpics i ha comptat amb la participació de més de 1.100 persones representant a 120 federacions nacionals. Els anteriors congressos de la FIS no havien sobrepassat el miler d'assistents. Una de les decisions més importants ha estat l'elecció de les seus dels Campionats del Món per al 2019 i les guanyadores han estat Are (Suècia) en alpí, Seefeld (Àustria) en nòrdic i Park City (USA) en Snowboard i Freestyle.

Des de la RFEDI, que ha estat coorganitzadora de l'esdeveniment conjuntament amb la FIS, es valora molt positivament el congrés tant des del punt de vista esportiu com d'organització. Eduardo Roldán va explicar que a Barcelona tot ha funcionat a la perfecció: l'emplaçament dels hotels Rei Joan Carles I i Princesa Sofia, les sales de reunions, l'equipament i un personal molt atent amb els congressistes. Segons Roldán tot això "ha permès desenvolupar el treball dels comitès i el Consell amb la màxima eficàcia. L'índex de satisfacció ha estat alt i és ja una referència per al futur ".

Durant el Congrés, responsables de RFEDI i Sierra Nevada han presentat l'informe de progrés dels Mundials d'Snowboard i Freestyle Ski que té adjudicada l'estació andalusa per al 2017 que ha estat molt ben acollit pels membres dels comitès i el Consell. A més durant les jornades de treball s'han discutit els calendaris per a les pròximes temporades que podrien suposar la disputa d'alguna Copa del Món de Snowboard en una estació catalana encara per determinar.

A Barcelona també s'han aprovat els membres que estan en els comitès de la FIS en què hi ha espanyols, concretament hi ha presència espanyola en els comitès de Copes del Món i d'Europa d'alpí, fons, delegats tècnics, normativa, freestyle, snowboard, metge, legal, màrqueting i comunicació, màsters, discapacitats, universitaris, telemark, juvenils i infantils.

Roldán considera que "després d'aquest Congrés a Barcelona de la FIS les instàncies esportives espanyoles, amb Miguel Cardenal com a màxim responsable, que ja tenen molt clar que els esports de neu tenen han pogut veure a més la magnitud d'aquests esports a nivell internacional en un marc diferent i únic en el qual es reuneixen tots els esports olímpics i no olímpics ". En aquest sentit el Consell Superior d'Esports va lliurar el dia 2 la medalla al Mèrit Esportiu a Kasper en el transcurs de la recepció de benvinguda. A més, el president de la RFEDI va comentar que aquest congrés és un pas més en la carrera per convertir en realitat les aspiracions olímpiques Barcelona-Pirineus 2026.

Barcelona, ​​un gran al · licient per al Congrés

Enmig d'una setmana de reunions intenses, dijous es va realitzar una visita a les vinyes de Codorniu en la qual els membres de la família FIS van conèixer la tradició del Cava. Amb una benigna meteorologia, Barcelona s'ha mostrat com una de les destinacions turístiques més importants del món, així com una ciutat important en els aspectes esportiu, cultural i econòmic. És la segona ocasió que Barcelona acull aquest Congrés. La primera vegada va ser del 22 al 25 de maig de 1968. Més a Espanya s'han organitzat les de 1961 (Madrid) i 1981 (Port de la Creu, Canàries).

De RFEDI

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny