Notícia

“Guillem Salmeron i el seu equip” seran guardonats avui amb el Premi Pitu Figueras

Autor/a: FCEH
El II Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueres 2014, un reconeixement als valors de l’esport, ha estat concedit a “Guillem Salmeron i el seu equip. La FCEH farà entrega del guardó avui 17 de maig durant l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc al Parc Olímpic del Segre.

El II Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2014, una iniciativa de la Junta Directiva de la FCEH que té com a objectiu fer visible el imprescindible paper dels col·laboradors i voluntaris en els esports d’hivern, ha estat concedit a la candidatura “Guillem Salmeron i el seu equip”. Els membres del jurat que formen la Comissió d’aquest premi han decidit reconèixer al Sr. Guillem Salmeron, que actualment també ocupa el càrrec de President de La Molina Club d’Esport, la seva desinteressada dedicació envers el món de la competició d’esports d’hivern, les seves dots organitzatives, el seu esperit col·laboratiu i la seva capacitat per reunir un equip humà que va molt més enllà del club que presideix.

Reconeixement a tot un equip humà voluntari que actua amb professionalitat

Amb aquest guardó la FCEH reconeix no tant sols la figura d’en Guillem Salmeron sinó també la d’aquells companys i amics que el segueixen i que es posen a la seva disposició, i que amb la seva col·laboració voluntària fan per garantir un gran número de competicions tant a nivell autonòmic com internacional, donant el millor d’ells mateixos i amb una predisposició única en els esports d’hivern. Aquest equip humà “Guillem’s Team” ha fet possible els més grans esdeveniments de l’esquí a casa nostra, entre els quals calen destacar la final de la Copa del Món d’Snowboard de l’any 2010, la Copa del Món de Big Air celebrada els 7 i 8 de novembre de 2009 a l’estadi olímpic Lluís Companys de Barcelona i la final de Copa del Món d’Snowboard de l’any 2010 que va tenir lloc a La Molina. Guillem Salmeron i el seu equip han organitzat 10 Copes d’Europa d’esquí Alpí (2003-2013), 1 Copa del Món d’esquí alpí femenina, 1 Copa d’Europa d’Snowboard (2007), 5 Copes del Món d’Snowboard (2008-2013), 1 Campionat del Món d’Snowboard (2011), la final de Copa del Món Boarder Cross (2014), 1 Campionat del Món IPC (2013) i una Copa del Mon IPC (2014). Tot l’equip es mereix sens dubte aquest premi al temps invertit, a l’esforç, i a la dedicació dipositada per part de tots ells que any rere any estan al darrere de les organitzacions de moltes i moltes competicions.

Des de la FCEH volem donar les gràcies a tothom per les candidatures presentades i agrair el temps dedicat als membres del Jurat que han seleccionat la candidatura guardonada: el Sr. Josep Manuel Puente, President del Jurat, el Sr. Josep Maria Bargalló, President de Club Aranés Espòrts d’Iuèrn, el Sr. Toni Real, Director del programa Temps de Neu de TV3, el Sr. Toti Rosselló, Periodista especialista en esports d’hivern i la Sr. Clara Figueres, familiar del Dr. Pitu Figueres. En nom de tot el jurat i de la FCEH encoratgem a tothom a presentar més candidatures a les properes edicions. Es farà entrega del guardó el proper dia 17 de maig durant l’acte de Lliurament de premis de la temporada 2013-14 que tindrà lloc al Parc Olímpic del Segre. El premi serà una escultura singular, creada pel gendre del Dr. Figueras, Iñaki Castillo, al·legòrica als valors d'altruisme i de treball desinteressat per l'esport, d'acord amb l’esperit que el Dr. Josep MªFigueras va practicar durant tota la seva vida.

El Dr. Figueras va invertir moltes hores en els altres

El Dr. Figueras va ser una d’aquelles persones que van dedicar un gran número d’hores al tractament de les lesions produïdes esquiant i que va invertir moltes i moltes hores en els altres. Carismàtic i sempre de bon humor, va ser un home conegut per molts i admirat per tot aquell que coneixia els seus projectes. La candidatura guanyadora recull l’esperit i els valors de l’esport d’acord amb l’esperit  que el Dr. Josep MªFigueras va practicar durant tota la seva vida, i es mereix un premi al temps invertit, a l’esforç, i a la dedicació dipositada per part de tots els voluntaris i col·laboradors apassionats del món de la neu que col·laboren en la seva organització.

De FCEH
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial