Notícia

Esquiada a la pista Manaud de Baqueira Beret

Autor/a: Diari de la Neu
Esquiada a la pista Manaud el dissabte 14 de març de 2014. Un dia amb neu de qualitat primavera, gruixos de neu en pista gairebé excepcionals, sol i bon temps.

BREU DESCRIPCIÓ

La Manaud és una negra situada al sector del Cap de Baqueira-Argulls i s’hi accedeix pels telecadires Mirador, Jorge Jordana o Manaud. La pista té una cota de sortida a 2.500 m. i l’arribada a 2.010 m. llargada de  2.320 m. (comptant enllaç amb la blava Argulls), i amplada mitja de 50 m.
Orientació clarament sud en tot el seu traçat. Manté una inclinació molt accentuada a la sortida i es suavitza a mesura que es baixa de cota fins que enllaça amb la pista Blava Argulls, del sector del mateix nom. No té bosc a l'entorn ni disposa d’innivació però com passa a la zona dels Argulls és una de les pistes que més neu natural rep.

D'ON VE EL NOM?

André Manaud, veí de la ciutat occitana de Saint Girons, França, va ser un dels visitants habituals de la Val d'Aran previs a la construcció de l'estació d'esquí. Va ser un gran caçador, comptava amb molts amics a la vall i sempre va ser un gran amant de la muntanya aranesa. Amb motiu de la construcció de l'estació d'esquí va comprar un apartament a peu de pistes en el primer edifici que es va construir: el Mauberme. Però la seva vinculació amb l'estació va anar a més, perquè també va ser un gran esquiador i quan Baqueira només disposava de 2 telecadires ell ja suggeria com millorar les pistes. O en quins espais se'n podien obrir de noves. A dia d'avui és la única persona no vinculada a l'estació que té una pista i un telecadira amb el seu nom. Encara avui dia, el seu nebot, resident a Paris, visita Baqueira com a mínim un cop per temporada.

OPINIÓ PERSONAL

La Manaud és una negra que impressiona, sobretot en el seu tram de sortida, donada la seva inclinació extrema. S'ha d'evitar si no es disposa d'un bon nivell tècnic i material en condicions ja que per la seva inclinació una errada de sortida, o a mitja baixada, pot significar no aturar la caiguda fins que el pendent es suavitza, i això, és clar, poden ser uns quants metres. Per contra, amb bona neu, és una pista molt exigent i tècnica que farà gaudir a qualsevol bon esquiador. Des del punt de sortida les vistes de l'entorn són precioses.

Per recordar la vostra baixada podeu gravar-la amb l’aplicació gratuïta d'Skitude. Aquest és el resultat del track gravat a la pista per mitjà de l’aplicació esmentada:

Data: 14/03/2014  - Temps total: 0h 4m 40s - Distància total: 2.321 m - Rampa: 437.447 m - Velocitat màxima: 65.05 km/h - Velocitat mitja: 34.74 km/h

Ivan Sanz
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial